Poznati

Džudi Denč: Bond ne treba da bude žena, jel to jasno?

Komentari

Autor: Euronews, S. R.

01/06/2021

-

15:12

Džudi Denč: Bond ne treba da bude žena, jel to jasno?
Džudi Denč: Bond ne treba da bude žena, jel to jasno? - Copyright EPA/Facundo Arrizabalaga

veličina teksta

Aa Aa

Legendarna glumica Džudi Denč, koja je u decembru napunila 86 godina, kaže da voli da pliva potpuno naga i da se često seća nezaboravne "golišave" scene koju je snimala sa Džeremijem Ajronsom.

Glumica je u podkastu "That's After Life!" upitana da li joj smeta nudizam. To je podsetilo Džudi na njen film "Langrishe, Go Down" iz 1978. u kom je u jednoj sceni, Džeremi Ajrons morao da liže šlag sa njenih grudi.

profimedia

Džudi Denč i Džeremi Ajrons u filmu "Langrishe, Go Down"

"Mislim da je osećaj skidanja garderobe božanski, zar ne? Međutim, morala sam to da radim u filmu, u strasnoj sceni sa Džeremijem Ajronsom", rekla je Džudi.

"Posle te scene, izašli smo sa seta i bilo je vreme za čaj. Kuvari su pripremili puslice za sve nas", ispričala je glumica kroz smeh.

Ona je ispričala da rado pliva potpuno naga, jer ima tu sreću da ima bazen. "Ipak, ne bih volela da me neko uhvati na delu", dodala je ona.

Film "Langrishe, Go Down" zasnovan je na istoimenom romanu irskog pisca Ejdana Higinsa i govori o nemačkom studentu Otou Beku (igra ga Ajrons), koji odseda kod tri sestre u trošnoj vili u Irskoj. Film je u početku bio zabranjen u toj zemlji zbog golotinje.

Iako se sada kroz smeh priseća tih scena, nije joj bilo svejedno kada je 2003. remasterizovana verzija tog filma trebalo da se nađe u bioskopima širom Britanije. 

Napadi smeha

Džudi, koja je odlikovana Ordenom Ujedinjenog Kraljevstva za svoj veliki doprinos filmu, poznata je po vrcavom smislu za humor, pa se tako u podkastu prisetila nekoliko snimanja u kojima je teško uspevala da zaustavi smeh.

U filmu "Viktorija i Abdul" u kom je igrala uvek ozbiljnu kraljicu Viktoriju, jedva je uspela da završi snimanje scene, nakon šale njenog kolege Bilija Konolija.

Glumci su snimali dirljivu scenu u kojoj Viktorija izražava svoje simpatije prema Konolijevom liku, kada je njen konj "pustio vetar".

"Popela sam se na tog konja uz pomoć bibliotekarskih merdevina, jer je jahanje sa strane u ženskom sedlu jedna stvar, a sasvim druga jahati u korsetu u ogromnom, teškom kostimu. Ali siroti poni je puštao vetar na svakom koraku koji je napravio, a Bili je pitao: 'Jesi li to bila ti?'", prisetila se glumica.

Reditelji su više puta snimali tu scenu, kako bi mogli da iseku zvuk, tako da se on nije čuo u finalnoj verziji filma.

Ispričala je i kako se jednom zasmejala u predstavi "Magbet" u kojoj je igrala uz Ser Ijana Mekelena. Glumac je permutovao jednu reč u svom tekstu što je kod nje izazvalo takav napad smeha, da je morala da se pretvara na sceni da je to deo njene uloge.

"Potpuno sam se pocepala... Pomislila sam, ovo može da bude trenutak u kom Ledi Magbet doživljava histerični napad i naizmenično se smeje i plače, bacakajući se po zemlji", ispričala je ona.

Gluma za Džudi nikad nije lagana. "Može da bude jako zabavna, ali i užasno teška. Naravno, na sceni nikad nije isto, jer publika predstavlja integralni deo tog iskustva. Ne postoji loša publika, samo vi možete imati loš nastup", kaže Džudi.

"Kada sam igrala Kleopatru u Nacionalnom pozorištu u Londonu, znala sam da je predstava osmišljena tako da se ona u jednom trenutku nasmeje sa zakašnjenjem. Pokušavala sam i pokušavala i tek na 100. izvođenju, koje je bilo i poslednje, izvela sam taj smeh kako treba", dodaje glumica.

Džejms Bond više nije zabavan

Džudi kaže da lik Džejmsa Bonda kog igra Danijel Krejg nije tako zabavan kao što je bio u ranijim inkarnacijama. 

Glumica koja u franšizi igra Bondovu šeficu M, još od 1995. godine kada je legendarnog špijuna igrao Pirs Brosnan, smatra da su filmovi sa Brosnanom, bili fantastična mešavina akcije i humora, baš kao i ostvarenja sa Šonom Konerijem i Rodžerom Murom, dok je Krejgov Bond mnogo mračniji.

Poslednji put se u filmovima o agentu 007 pojavila 2012. u nastavku "Skyfall" u kom njen lik biva ubijen. 

Priznaje da je bila tužna kad su snimali poslednje scene, jer su joj obećali da će provesti tri nedelje u Škotskoj, a dobila je samo jedan dan. 

EPA/Neil Hall

 

"Plakala sam jer su nam rekli da ćemo biti u Škotskoj tri nedelje, a umesto toga, otišli smo ujutro, snimili scene i vratili se avionom u 19.30 sati", kaže glumica.

Ona je jedina žena koja je ikad igrala M, ali smatra da agent 007 ne treba da bude žena, nakon što Danijel Krejg napusti ovu franšizu, jer Ijan Fleming nije tako zamislio taj lik.

"Bond ne treba da bude žena, jer u suštini takav model nije bio deo njegove zamisli", smatra ona.

"Neko treba da stvori lik glavnog agenta kao žene, koji nema ništa sa Flemingom, a ne da od Bonda pravimo ženu. Je li to jasno?", kaže Džudi.

Komentari (0)

Magazin