Poznati

Adel i Ed Širan imaju najviše nominacija za Brit nagrade, "Maneskin" u trci sa kultnom "Abba"

Komentari

Autor: Variety

19/12/2021

-

13:25

Adel i Ed Širan imaju najviše nominacija za Brit nagrade, "Maneskin" u trci sa kultnom "Abba"
Adel i Ed Širan imaju najviše nominacija za Brit nagrade, "Maneskin" u trci sa kultnom "Abba" - Copyright Tanjug AP/Riccardo De Luca, Tsugufumi Matsumoto, Vianney Le Caer, profimedia/CBS

veličina teksta

Aa Aa

Adel i Ed Širan imaju najviše nominacija za predstojeću dodelu Brit nagrada, koja će biti održana 8. februara u Londonu, piše Variety.

Britanska pevačica Adel, koja je sa svojim povratničkim albumom "30" dospela na vrh svetskih top lista, dobila je četiri nominacije, uključujući nominacije za najbolji album, najboljeg izvođača i najbolju pesmu za "Easy On Me". Četiri nominacije u istim kategorijama ima i popularni Ed Širan, dok su po četiri nominacije zaradili i reper Dave i Little Simz.

U kategoriji internacionalnih umetnika, između ostalih, Olivija Rodrigo ima nominacije u kategorijama za najboljeg izvođača i najbolju pesmu, Abba se našla u trci za najbolju internacionalnu grupu zajedno sa aktuelnim pobednicima "Evrovizije" - italijanskim sastavom Maneskin.

Organizatori su prošlog meseca saopštili da će Brit nagrade biti rodno neutralne, tako da su izvođači sada nominovani samo u konkurenciji za umetnika godine, odnosno međunarodnog umetnika godine bez naznake o tome da li je reč o muškarcu ili o ženi.

Odluka je izazvala kontroverze i zabrinutost dela muzičke javnosti uz argumente da će rodno neutralne kategorije staviti u dodatno nepovoljni položaj žene, koje su "ionako u nezavidnom položaju u poređenju s muškarcima koji dominiraju u muzičkoj industriji", podseća američki magazin.

S druge strane, predstavnici Brit nagrada ističu da je do promena došlo kako bi se "slavili izvođači, njihova muzika i rad, bez obzira na to kako se oni sami identifikuju".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin