Poznati

Maraja Keri zaradila 60 miliona dolara od božićnog hita, mogu li je sa trona "skinuti" Elton i Ed novom pesmom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Business Insider, CNN

05/12/2021

-

12:48

Maraja Keri zaradila 60 miliona dolara od božićnog hita, mogu li je sa trona "skinuti" Elton i Ed novom pesmom
Tanjug/AP/Charles Sykes/Invision, Tanjug/AP/Chris Pizzello, AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Charles Sykes/Invision, Tanjug/AP/Chris Pizzello, AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

"All I Want for Christmas Is You" je najprodavanija božićna pesma i najveći međunarodni hit Maraje Keri, koji je bio na vrhu top lista u dvadeset šest zemalja.

U poslednjem izveštaju se procenjuje da je Maraja Keri od ove pesme zaradila i više od 60 miliona dolara, a da se svake godine od iste u njen novčanik sliva između 600.000 i milion dolara. Podaci kažu i da je samo  tokom poslednje nedelje novembra prošle godine "All I Want for Christmas Is You" imao oko milion pregleda dnevno, piše Business Insider.

Keri je koautorka i koproducent pesme, zajedno sa Valterom Afanasijevom (poznat i kao producent pesme Selin Dion "My Heart Will Go On").

 

Navodno je ovaj duo napisao i producirao pesmu za 15 minuta. Inače, pesma je objavljena na četvrtom studijskom i prvom prazničnom albumu Keri, koji je poneo naziv jednostavno "Merry Crhistmas" (Srećan Božić).

Keri je posle dugo vremena ponovo okušala sreću i u saradnji sa Kalidom i Kirkom Frenklinom objavila novu božićnu pesmu, "Fall in Love at Christmas".

Vreme će pokazati da li će ovom pesmom nadmašiti uspeh "božićnog prvenca", a na "crtu" su joj izašli sada Ed Širan i Ser Elton Džon koji su uoči praznika objavili duet, za koji se nadaju da će bar za početak postati broj jedan božićni hit u Britaniji.

Pod nazivom "Merry Christmas", ova pesma ostavlja istovremeno gorak i sladak ukus u ustima, jer se u vreme praznovanja priseća svih onih koji su nas napustili u bolnoj godini, piše CNN

U pitanju je jedna od tri pesme koje su ove muzičke zvezde napisale, nakon što je Elton izneo ideju prošlog Božića.

Širan već ima "Božićni broj jedan", duet sa Bijenose pod nazivom "Perfect", dok je mnogima dobro poznat hit "Step Into Christmas", koji je Elton objavio davne 1973.

t was the continued success of that single that prompted the star to suggest a Christmas collaboration with Sheeran.

"`Želim da uradim još jednu božićnu pesmu, hoćeš li da je uradiš samnom, rekao je (Elton)?` Uvek sam bio protiv toga, nije da ne volim Božić, volim taj praznik, ali kada se radi o pesmi na tu temu...", otkrila je mlada muzička zvezda kako je došlo do saradnje, koja očigledno nije mogla da se ne prihvati.

Na top listama u Britaniji je i dalje "tesno", budući da su nove albume izdali Adel i LadBaby, kao i grupa "Abba", muzički veterani koji su se posle 40 godina pojavili sa novim pesmama i ostvarili već iznenađujući uspeh.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin