Poznati

Nikol Kidman o depresiji na snimanju "Sati": Stavljala sam kamenje u džepove i ulazila u reku, nisam mislila na opasnost

Komentari

Autor: BBC/Guardian

27/12/2021

-

21:05

Nikol Kidman o depresiji na snimanju "Sati": Stavljala sam kamenje u džepove i ulazila u reku, nisam mislila na opasnost
Nikol Kidman - Copyright Tanjug/AP/ Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Australijska glumica Nikol Kidman, koja trenutno promoviše svoj novi film "Being the Ricardos", u radiju BBC ispričala je više o ulozi koja je mnogo uticala na njen život.

Reč je o Virdžiniji Vulf u filmu "Sati", koju je igrala neposredno nakon razvoda od bivšeg muža Toma Kruza, književnici koja je sebi oduzela život.

"Mislim da nikad nisam pomislila na opasnost što sam toliko ušla u nju", rekla je Kidman o Virdžiniji, čiju je scenu samoubistva igrala bez dublerke.

"Stavljala sam kamenje u džepove i ulazila u reku, iznova i iznova. Verovatno nisam razmatrala koliko je to opasno. Mislim da sam tada bila depresivna, da nisam bila u svom telu", rekla je glumica.

AP/Christophe Ena

 

Uprkos svim opasnostima i unutrašnjem bolu koji se sa filmske uloge prelio na nju, ona tu povezanost sa likovima koje igra smatra velikim darom svog poziva.

"Rastem uz njih, učim uz njih, one me oblikuju, one me vide i to je prelepo putovanje na kom možete biti. Nadam se da će se nastaviti, ali to cenim. Ništa od toga ne uzimam zdravo za gotovo. Definitivno ne želim da budem zatvorenija kako starim. Želim da budem otvorenija, pristupačnija i slobodnija", rekla je glumica.

"Mama me je pogurala da nastavim da se bavim glumom"

Ipak nije uvek tako bilo. Jedno vreme Kidman je smatrala da više nema šta da pruži u Holivudu i nakon rođenja svoje ćerke, kada je imala četrdeset godina, rešila je da se penzioniše.

"Želela sam da sa bebom budem na farmi. A onda mi je mama rekla: 'Mislim da ne bi trebalo tek tako da odustaneš'. Mislila sam da mogu da gajim povrće, sedim kod kuće i budem zadovoljna s tim, ali me je mama pogurala, kao i prijatelji", rekla je ona.

I poslušala ih je. Posle četvrtog deteta (koje je dobila preko surogat majke) započela je novu etapu svoje karijere ispunjenu serijom blokbastera, neobičnih nezavisnih filmova i po prvi put, televizijskih serija ("Big Little Lies"), a dobila je i svoju prvu Emi nagradu.

U najnovijoj ulozi komičarke Lusil Bol u filmu "Being the Ricardos", igra uz Havijera Bardema.

"Film govori o kreativnoj i romantičnoj vezi koja ne funkcioniše, ali iz nje izlaze izuzetne stvari. Dopada mi se to. Sviđa mi se što nema srećan kraj", ispričala je Kidman za Guardian.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin