Poznati

Kevin Spejsi stigao u Zagreb, gost poznatog reditelja: Oskarovac kao Franjo Tuđman?

Komentari

Autor: Jutarnji list, Euronews Srbija

31/12/2021

-

10:10

Kevin Spejsi stigao u Zagreb, gost poznatog reditelja: Oskarovac kao Franjo Tuđman?
Kevin Spejsi stigao u Zagreb, gost poznatog reditelja: Oskarovac kao Franjo Tuđman? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac i "bludni sin Holivuda", Kevin Spejsi, prema pisanju hrvatskih medija je sleteo u večernjim satima 30. decembra u Zagreb, kako bi bio gost reditelja Jakova Sedlara.

U hrvatskoj javnosti se već danima govori o tome da će Spejsi doći u Zagreb, a tu informaciju je potvrdio i sam Sedlar, koji priprema snimanje filma o hrvatskom predsedniku Franju Tuđmanu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ali i drugih hrvatskih dnevnika, lik Tuđmana trebalo bi da tumači upravo Spejsi. Reditelj je nešto ranije potvrdio da su u Parizu započeli pregovore, a sada se piše da će čuveni glumac ostati u Zagrebu neko vreme.

Međutim, još uvek nijezvanično potvrđeno da su Sedlar i Spejsi postigli dogovor oko snimanja filma. Svi detalji još se čuvaju u tajnosti, a i sam reditelj Sedlar ne želi previše da govorio projektu.

"Idemo polako, pregovaramo i to je sve", rekao je Sedlar za Jutarnji list.

Poznato je da on već godinama govori kako mu je želja da snimi film o liku i delu Franje Tuđmana, s obzirom na to da u Hrvatskoj nije snimljen nijedan igrani film koji bi na taj način opisao prvog hrvatskog predsednika.

Spejsija smo prethodnih godina gledali u ulozi Franka Andervuda, u seriji "House of cards", političara koji ne zazire ni od čega kako bi napredovao u američkoj politici.

Međutim, njegovo prisustvo u seriji je naglo prekinuto zbog skandala vezanih za seksualno zlostavljalje mlađih muškaraca. Prvu ulogu posle pomenutih optužbi dobio je u novom ostvarenju pod nazivom "L’uomo Che Disegno Dio" ("Čovek koji je nacrtao Boga") italijanskog reditelja Franka Nera. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin