Poznati

Džoni Mičel i Nil Jang protiv antivaksera: Zbog laži i dezinformacija povlače muziku sa platforme Spotifaj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN

29/01/2022

-

15:09

Džoni Mičel i Nil Jang protiv antivaksera: Zbog laži i dezinformacija povlače muziku sa platforme Spotifaj
Džoni Mičel i Nil Jang protiv antivaksera: Zbog laži i dezinformacija povlače muziku sa platforme Spotifaj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kantautorka Džoni Mičel, nakon što je to prvi učinio njen kolega, legendarni Nil Jang, kazala je da povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj (Spotify) zbog dezinformacija koje ova platforma širi u vezi sa vakcinama protiv koronavirusa, piše CNN.

"Neodgovorni ljudi šire laži zbog kojih mnogi gube živote. Stojim uz Nila Janga i svetsku naučnu i medicinsku zajednicu po ovom pitanju", navela je u saopštenju za medije kanadska muzičarka, a svoju odluku da ukloni muziku sa Spotifaja podelila je i na svojim društvenim mrežama, uz otvoreno pismo koje je grupa oko 300 naučnika i medicinskih radnika uputilo pomenutoj platformi negodujući što strimuje podkast "Joe Rogan Experience", koji je inače najbolje ocenjen na toj platformi.

Oni, naime, otužuju Rogana da širi niz neistina i da propagira nepoverenje u nauku i medicinu, a u pismu su apelovali i na zvaničnike Spotifaja da "preduzmu korake i spreče dezinformacije na svojoj platformi".

"Spotifaj je postao mesto dezinformacija o kovidu opasnim po život. Laži se prodaju za novac", naveo je prošle nedelje Nil Jang u pismu kojim se obratio javnosti navodeći razloge odluke da povuče svoju muziku sa Spotifaja i pozivajući i druge muzičare da učine isto.

Švedska kompanija je saopštila da je nastojala da uravnoteži "i bezbednost za slušaoce i slobodu za kreatore", te da je uklonila više od 20.000 epizoda podkasta povezanih sa Kovidom-19 u skladu sa svojim "detaljnim pravilima o sadržaju".
 
Jang i Mičel imaju zajedno skoro 10 miliona slušalaca na Spotifaju svakog meseca. Od tog broja, Jang ima preko 6 miliona, a Mičel nešto ispod 3 miliona slušalaca mesečno.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Марија

30.01.2022 08:50

Два водећа медицинска стручњака

Magazin