Poznati

Hip hop spektakl u poluvremenu Superboula: Eminem klečanjem iskazao protest protiv rasizma i policijske brutalnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

14/02/2022

-

15:46

Hip hop spektakl u poluvremenu Superboula: Eminem klečanjem iskazao protest protiv rasizma i policijske brutalnosti
Hip hop spektakl u poluvremenu Superboula: Eminem klečanjem iskazao protest protiv rasizma i policijske brutalnosti - Copyright Tanjug/AP/Chris O'Meara

veličina teksta

Aa Aa

Reper Eminem, koji je zajedno sa Dr Dreom, Snup Dogom, Meri Džej Blajdž i Kendrikom Lamarom nastupio u poluvremenu najvećeg godišnjeg sportskog događaja u Americi "Superboul", kleknuo je tokom izvođenja svog hita "Lose Yourself" i time iskazao protest protiv rasizma i policijske brutalnosti.

Taj gest popularizovao je nekadašnji američki fudbaler Kolin Kepernik, koji je 2016. klečao tokom izvođenja američke himne.

Pojedini mediji pisali su da je Nacionalna fudbalska liga (NFL) pokušala da spreči Eminema u tom činu, ali je kasnije njen predstavnik Brajan Mekarti demantovao takve tvrdnje.

"Gledali smo sve elemente šoua na više proba održanih ove nedelje i bili smo svesni da će Eminem to uraditi", rekao je on.

50 Cent nastupio naglavačke

Poluvreme Superboula ove godine bilo je u znaku hiphopa, a pored najavljenih izvođača, gledaoce je neočekivanim gostovanjem iznenadio 50 Cent, koji je svoju čuvenu pesmu "In Da Club" izveo naglavačke.

Dr Dre odao je počast legendarnom reperu Tu Paku i izveo njegovu pesmu "California Love"; dok je Meri Džej Blajdž, "kraljica hiphop-soula", izvela svoje pesme "Family Affair" i "No More Drama".

Uz velika imena tog žanra nastupio je i mladi Kendrik Lamar, a posle Eminemovih "Forgot About Dre" i "Lose Yourself", poluvreme je završeno pesmom "Still D.R.E" koju su izveli Snup Dog i Dr Dre.

Interesantno je da su izvođači, poznati po tome da u svojim tekstovima koriste brojne psovke, za ovu priliku izmenili pojedine reči i učinili nastup prihvatljivim za sve generacije.

Superboul je tradicionalno najgledaniji tv program u Americi, ali se podaci o gledanosti sinoćnjeg praznika sporta i muzike još obrađuju.

Prošlogodišnji nastup muzičara Vikenda (Weeknd) privukao je najmanju publiku još od 2007. godine, jer zbog epidemioloških mera na tribinama nije bilo navijača, što je značajno uticalo na atmosferu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin