Poznati

Netfliks otkazao saradnju sa Megan Markl

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

02/05/2022

-

11:12

Netfliks otkazao saradnju sa Megan Markl
Netfliks otkazao saradnju sa Megan Markl - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je otkazao saradnju sa Megan Markl i najavljeni rad na animiranom ostvarenju "Pearl" (Biser) koji je upravo Markl kreirala, piše BBC.

Netfliks ulazi u mesec maj sa sasvim drugačijom perspektivom, nakon što su nedavni izveštaji pokazali da se ta striming platforma suočila sa velikim finansijskim gubicima.

Servis je zabeležio neočekivano veliki pad broja pretplatnika, što se odrazilo i na vrednost njihovih deonica, a automatski i na kadrovsku politku i planove za budućnost.

Pojedini projekti su otkazani upravo zbog finansijskih problema, a među njima je i pomenuti s potpisom Megan Markl, a koji je prošle godine najavljen. Kako producentska kuća "Archewell Productions" već dve godine nije uspela da dovrši projekat, Netfliks je, kako glasi zvanično obrazloženje, bio primoran da se zahvali na saradnji. Međutim, ne isključuje se mogućnost da će doći do saradnje u budućnosti, na nekim drugim projektima.

S druge strane, ovo će biti udarac i za produkcijsku kuću "Archewell", koju je Markl 2020. osnovala sa suprugom, princom Harijem, a u cilju kreiranja serija, dokumentarnih i dugometražnih ostvarenja namenjenih, pre svega, najmlađoj publici.

Saradnja nekadašnjeg kraljevskog para i Netfliksa ozvaničena je septembra 2020, kada je striming servis izdvojio 100 miliona dolara za projekt "Pearl". Megan Markl je preuzela tada ulogu kreatora i izvršnog producenta, dok je u ulozi izvršnog producenta trebalo da bude i kanadski producent Dejvid Furniš, inače suprug legendarnog muzičara Eltona Džona.

"Pearl" je trebalo da bude prva animirana serija producentske kuće "Archewell", a u zvaničnom opisu - radnja serijala je zamišljena da prati pustolovine 12-godišnje devojčice koja pokušava da "preskoči" svakodnevne životne izazove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin