Život

Okončana trogodišnja pravna bitka: Britanski tabloid pristao da plati odštetu Megan Markl

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2021

-

18:50

Okončana trogodišnja pravna bitka: Britanski tabloid pristao da plati odštetu Megan Markl
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izdavači britanskog tabloida Mejl on Sandej pristali su da plate odštetu vojvotkinji od Saseksa Megan Markl, tri godine nakon što je započela bitku za zaštitu privatnosti zbog reprodukovanja njenog ručno napisanog pisma ocu.

List je danas objavio saopštenje na dnu naslovne strane u kojem je čitaocima objasnio da je Markl dobila pravni spor za kršenje autorskih prava protiv Asosijejted njuzpejpersa, koji je vlasnik tabloida Mejl on sandej, za članke objavljene u Mejl on sandej i prenete na Mejl onlajn.

Tabloid je naveo da je prekršio autorska prava i da je dogovorena finansijska odšteta, prenosi Gardijan.

Vojvotkinja je tužila Asosijejted njuzpejpers zbog pet članaka, koji su reprodukovali delove iz njenog "ličnog i privatnog" pisma ocu Tomasu Marklu u avgustu 2018. godine. Ona je dobila slučaj ranije ove godine kada je sudija Višeg suda presudio u njenu korist bez suđenja.

Asosijejted njuzpejpers je uložio žalbu po osnovu da je slučaj trebalo da ide na suđenje, ali su sud odbacio žalbu ranije ovog meseca. Sudije su presudila da je vojvotkinja imala "razumna očekivanja" poštovanja privatnosti u vezi sa sadržajem pisma.

"Taj sadržaj je bio ličan, privatan i nije stvar legitimnog javnog interesa", naveo je jedan od sudija.

Markl je nakon toga pozvala na preoblikovanje industrije tabloida.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin