Poznati

Kim Katral o Samanti i seriji "Seks i grad": Treba mudrosti, pa shvatiti kada je stvarno dosta

Komentari

Autor: Variety

06/05/2022

-

23:08

Kim Katral o Samanti i seriji "Seks i grad": Treba mudrosti, pa shvatiti kada je stvarno dosta
Kim Katral o Samanti i seriji "Seks i grad": Treba mudrosti, pa shvatiti kada je stvarno dosta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Kim Katral, poznata po ulozi Samante Džouns u seriji "Seks i grad" (Sex And The City), otkrila je da nije bila pozvana da bude deo nastavka serijala, "I tek tako..." (And Just Like That) kao i da je bila skrhana kada je 2017. dobila scenario za treći nastavak filma "Seks i grad" u kojem je njen lik potpuno omalovažen, što ju je navelo da Samanti kaže zbogom.

U prvom obraćanju javnosti od kada je emitovana serija "I tek tako", koja je mnogim fanovima slomila srce kada su shvatili da je lik Samante izbačen iz glavnog kvarteta, Kim Katral je za "Varajeti" (Variety) izjavila da je za seriju saznala preko društvenih mreža.

"Nikada me nisu pitali da li bih htela da budem deo nastavka serije, pošto sam im jasno dala do znanja šta mislim o svemu nakon potencijalnog trećeg filma, tako da sam za `I tek tako` saznala kao i svi drugi, preko interneta", rekla je glumica za "Varajeti".

Treba prilično mudrosti pa shvatiti kada je stvarno dosta, istakla je Kim, a za nju je to postalo kristalno jasno kada je spoznala da ne želi da pravi nikakve kompromise oko načina na koji bi lik Samante trebalo dalje da se razvija.

profimedia

Kim Katral: Obožavala sam Samantu

Dobar deo scenarija za treći nastavak filma - koji se fokusirao na iznenadnu smrt Zverke i Kerino tugovanje - prenet je i u seriju "I tek tako", ali ne sve: u filmu koji nikad nije snimljen, Samantina priča se, navodno, vrtela oko toga da joj je Mirandin 14-godišnji sin Brejdi slao slike svog polnog organa.

Kada je serija "Seks i grad" počela da se emituje 1998, Samanta je bila nešto sasvim novo za televiziju: finansijski nezavisna heroina, publicista i najstarija drugarica Mirande (Sintija Nikson), Keri (Sara Džesika Parker) i Šarlot (Kristin Dejvis), koja je s ponosom odbijala da se uda i rađa decu. Tokom šest sezona i dva filma, ona je bila osoba koja je otelovljavala "seks" u naslovu "Seks i grad".

Iako je njen lik već na papiru bio glamurozan, sa sopstvenom PR agencijom, modernim stanom, garderobom sa modnih pista i dečkom filmskom zvezdom, Kim je liku podarila žudnju i dušu, navodi Variety, učinivši je humanom za mnoge žene koje su počele da prihvataju svoj libido kao nešto najnormalnije.

Samanta nikada nije bila očajna, a onda su od nje napravili kuguara

"Samanta nikada nije bila očajna, uvek je igrala po svojim pravilima, i to mi se dopadalo kod nje. A onda su od nje napravili kuguara, nekoga kome klinac šalje slike polnog organa. To mi je slomilo srce. Zašto nisu stavili u scenario da je, na primer, zbog finansijske krize morala da proda svoju PR firmu nekom mladom IT stručnjaku u dukserici i da sada mora da se nosi sa tim. To je, recimo, bila ideja mog agenta koja mi se baš dopala. Umesto toga, ona dobija slike maloletnikovog... Pa kakav je to napredak u životu mog lika? Sve mora da sazreva, inače umire. Kada se serija završila, pomislila sam da je to bio pametan kraj. A onda su snimili film, da se uvežu svi detalji. A onda je snimljen još jedan film. Pa su hteli još jedan posle toga? Sve u meni je govorilo: `Ja sam sa ovim završila`", izjavila je Katral.

Iako se njen lik ne pojavljuje u "I tek tako...", Samanta je donekle oživljena preko poruka koje razmenjuje sa Keri. Ona se preselila u London i odatle šalje nekoliko poruka podrške Keri nakon Zverkine smrti.

Kim kaže da, premda nije gledala seriju, pomalo joj je čudno da je život njenog lika nastavljen bez nje.

"Ne znam kako bi trebalo da se osećam povodom toga. Ja sam na to već stavila tačku. Možda bih bila utučenija da trenutno nemam dve nove serije na kojima radim i na koje sam fokusirana. A to sa Samantom mi deluje kao neki odjek iz prošlosti. Međutim, ne mogu da ne kažem da se ne osećam divno što čujem da gledaocima nedostajem i da hoće da vide još od Samante - to je prava retkost u našem poslu, naročito kada vam je 65 godina. Osećam se moćno što sam ostavila nešto na šta mogu da budem ponosna. Obožavala sam Samantu", priznala je Katral. 

Kim Katral zakrpa

Kim Katral trenutno snima serije "Kako sam upoznala vašeg oca" i "Totalno kvir". Prva je ženska verzija kultne serije "Kako sam upoznao vašu majku", gde Kim igra stariju junakinju Sofi (glumi je Hilari Daf u flešbekovima), dok je druga serija nova verzija istoimene britanske (1999) i američke (2000) serije u kojoj glumi Brendu, baku iz Nju Orleansa. 

"U seriji `Totalno kvir` imala sam svoju prvu nebinarnu ljubavnu scenu i prvi put u karijeri su mi predstavili nekog koga su nazvali `intimni instruktor`, nekoga ko vodi računa o svakom detalju prilikom snimanja intimnih scena i ko je tu da zaštiti glumce, kao neka dobra vila! Na setu `Seksa i grada` najviše što sam dobila od zaštite je bila `Kim Katral zakrpa`, tako smo je zvali, koja je prekrivala polne organe glumaca", kaže glumica.

Na filmskom platnu ćemo Kim Katral gledati uz Roberta Denira u komediji "About My Father". 

Glumica, rođena Liverpulu, a odrasla u Kanadi, čak tri puta je odbila da glumi Samantu, jer je sa dotadašnjom karijerom na filmu mislila da ne treba da snima serije. 

"Imala sam 42 godine i mislila sam da nema šanse da je dobro odigram. Kada sam, konačno, pristala, u prvoj, probnoj epizodi, delovalo mi je dobro ali još to nije bilo to. A onda je Samanta pronašla svoj put do mene. Prvi put sam tada radila na  televiziji i shvatila da, kao i u pozorištu, što više igraš nekoga, to više dodaješ i menjaš. Sećam se da je jednoga dana iz mene naprasno izbio smeh i posmisla sam, `Boga mu poljubim, pa ovo je sjajno, Samanta je upravo dobila nov smeh`", ispričala je glumica, koja privatno ima sasvim drugačiju dikciju, gestikulaciju i kretanje od Samante.

Moje kolege nisu moji prijatelji

Posledjih godina moglo se čuti, nezvanično, da je na setu bilo tenzija među glavnim glumicama.

profimedia

 

Navodno je i Sara Džesika Parker izjavila da ne bi bila oduševljena ako bi Kim odlučila da ponovo igra Samantu. Katral kaže da sa ostale tri glumice nije bila prijatelj, ali da su bile kolege.

"Moje kolege nisu moji prijatelji, ali imale smo profesionalni odnos", istakla je ona.

Na insistiranje novinara da odgovori da li je, ipak, rekla definitivno "ne" Samanti, Katral je poručila:

"Definitivno ne. Moćno je reći ne."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin