Poznati

Kevin Spejsi mora da plati više od 30 miliona dolara odštete produkciji serije "Kuća od karata"

Komentari

Autor: Variety

05/08/2022

-

11:33

Kevin Spejsi mora da plati više od 30 miliona dolara odštete produkciji serije "Kuća od karata"
Kevin Spejsi - Copyright Tanjug AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Sudija je naredio Kevinu Spejsiju da plati producentskoj kući MRC koja stoji iza serije "Kuća od karata" gotovo 31 milion dolara za navodno seksualno uznemiravanje članova glumačke postave tokom snimanja ove drame.

Spejsi, koji je igrao Frenka Andervuda, izbačen je iz projekta posle šeste sezone, nakon što je optužen da je seksualno zlostavljao i vrebao mlade muškarce, uključujući i jednog asistenta produkcije u seriji "Kuća od karata".

MRC kompanija koja je tada pokrenula internu istragu protiv glumca, tvrdi da im Spejsi duguje milione zbog izgubljenog profita, jer ih je njegovo neprikladno ponašanje primoralo da ga uklone iz naredne sezone serije i skrate je sa 13 na osam epizoda.

Spejsi se branio da je u slučaju asistenta koji se požalio na seksualno uznemiravanje, samo "šalio" i da nije išao dalje od "seksualnih aluzija", ali je sud presudio da je glumac prekršio ugovor, što će ga koštati 29,5 miliona dolara u odšteti i 1,5 miliona dolara u sudskim troškovima, piše Variety.

AP Photo/Alberto Pezzali

 

Podsećamo, prve optužbe protiv glumca iznete su na portalu Buzzfeed 29. oktobra 2017. godine, kada je glumac Entoni Rep izjavio da je Spejsi pokušao da ima seks s njim 1986, u vreme kada je on imao samo 14 godina.

Produkcija serije "House of Cards" zaustavljena je samo dva dana kasnije, a CNN je objavio priču u kojoj su njihovi izvori naveli da je Spejsi stvarao "toksičnu" atmosferu na poslu, zbijao neslane šale i dodirivao mlade muške članove tima na nedoličan način bez njihovog pristanka.

MRC je pokrenuo arbitražni postupak protiv glumca, tokom kog su prikazani video snimci svedočenja ekipe serije u kojima je petoro njih tvrdilo da ih je glumac seksualno maltretirao.

Međutim, Spejsijevi advokati Stiven Dž. Larson i Džonatan E. Filips, tvrdili su da je navodno nedolično ponašanje glumca izašlo na videlo tek nakon naknadne interne istrage, a da je odluka da se unesu promene u šestu sezonu doneta pre toga.

Oni su pokušavali da dokažu da je odluka MRC da odustane od već snimljenih epizoda i krene ispočetka doneta 2. novembra i da navodna šteta koju su pretrpeli nije izazvana glumčevim ponašanjem.

Spejsiju se trenutno sudi i u Velikoj Britaniji i to navodno za navodni seksualni napad na trojicu muškaraca, dok ga je u Americi tužio kolega Entoni Rep. Glumac je do sada odlučno negirao sve navode i tvrdio da je nevin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin