Poznati

Megan Markl ponovo o kraljevskoj porodici: Za oproštaj je potrebno mnogo truda

Komentari

Autor: The Cut

30/08/2022

-

19:40

Megan Markl ponovo o kraljevskoj porodici: Za oproštaj je potrebno mnogo truda
Tanjug/AP/Henry Nicholls - Copyright Tanjug/AP/Henry Nicholls

veličina teksta

Aa Aa

Nedugo nakon objavljivanja prve epizode njenog podskasta "Archetypes" sa Serenom Vilijams, Megan Markl ponovo se našla na naslovnicama svetskih medija, zahvaljujući intervjuu koji je dala za njujorški magazin "The Cut".

Vojvotkinja od Saseksa otvorila je novinarima vrata doma u Montesitu koji deli sa suprugom princom Harijem i njihovom decom Arčijem i Lilibet i dotakla se, između ostalog, narušenih odnosa u britanskoj kraljevskoj porodici.

Megan je na pitanje o njenom odnosu sa porodicom njenog muža rekla da je oproštaj vrlo važan.

"Potrebno je mnogo više energije da ne oprostimo. Ali potreban je veliki trud i za oproštaj. Zaista sam se trudila da oprostim, posebno znajući da mogu bilo šta da kažem", rekla je ona.

Govorila je i o odnosu vojvode od Saseksa sa njegovim ocem, princom od Velsa.

Na pitanje novinarke o tome kako je njena tužba protiv lista "Mejl on Sandej" zbog povrede privatnosti uticala na njih, Megan je izjavila: "Hari mi je tada rekao: 'Izgubio sam oca u tom procesu'. Ne mora njima da bude isto kao meni, ali to je njegova odluka".

profimedia

 

Predstavnica vojvotkinje za odnose s javnošću kasnije je za BBC News rekla da je Megan mislila na sopstvenog oca, sa kojim je prekinula odnose, dodavši da se nada da se isto neće dogoditi njenom mužu.

Izvor blizak princu Čarlsu rekao je novinskoj agenciji PA da bi bio tužan ako Hari oseća da je veza među njima izgubljena.

"Princ od Velsa voli oba sina", dodaje se.

Hari je ranije govorio da je njegov otac, princ Čarls prestao da mu se javlja na telefon kada su on i Megan odlučili da odstupe od svih kraljevskih dužnosti 2020. godine.

Prema dogovoru, par se odrekao titula i postao finansijski nezavisan, a Hari je zadržao titulu princa koju je dobio po rođenju.

Pre nego što su se odrekli titula, Saseksi su navodno predstavili planove po kojima je trebalo nastaviti da obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice u Komonveltu.

Megan je rekla da veruje da takav predlog nije bio ništa nečuveno.

"To nam iz nekog razloga nije dozvoljeno, iako još nekoliko članova porodice radi upravo to", rejla je Markl.

Tanjug AP/Matt Dunham

 

Ovo je prvi veliki intervju u kom je vojvotkinja govorila o razdoru u britanskoj kraljevskoj porodici koji je bio tema i njenog i Harijevog "zapaljivog" intervjua koji su dali američkoj voditeljki Opri Vinfri.

Oni su tada izneli niz šokantnih tvrdnji o navodnim pritiscima s kojima su se suočavali u kraljevskoj palati i između ostalog, čak naveli da je jedan od članova kraljevske porodice pitao "koliko bi tamna" mogla da bude boja kože njihovog sina Arčija.

Vojvotkinja od Saseksa rekla je da je joj tokom perioda života u Britaniji bilo toliko teško da u pojedinim trenucima "nije želela da živi".

Markl je rekla je da joj niko nije pomogao kada je tražila, a princ Hari je otkrio da je njegov otac princ Čarls prestao mu se javlja na telefon kada je ovaj saopštio da se povlači sa dužnosti u kraljevskoj porodici.

Megan i Hari su inače potpisali su ugovor i sa kompanijom Netfliks, a na tom striming servisu uskoro bi trebalo da se nađe dokumentarna serija o njima.

Komentari (0)

Magazin