Poznati

Opra Vinfri komentarisala odnose u kraljevskoj porodici: "Nadam se da ima šanse za pomirenje"

Komentari

Autor: Independent

13/09/2022

-

15:55

Opra Vinfri komentarisala odnose u kraljevskoj porodici: "Nadam se da ima šanse za pomirenje"
Opra Vinfri komentarisala odnose u kraljevskoj porodici: "Nadam se da ima šanse za pomirenje" - Copyright Tanjug/AP/Alberto Pezzali, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuvena američka voditeljka Opra Vinfri dotakla se odnosa u britanskoj kraljevskoj porodici, koji su od njenog intervjua sa princem Harijem i njegovom suprugom Megan Markl iz 2021. godine u krizi.

Vinfri je govorila za list "Extra" u kom je, između ostalog, komentarisala smrt kraljice Elizabete Druge i o trenutku kada su princ Vilijam i princ Hari sa suprugama, posle višemesečne otuđenosti, prvi put pred javnost izašli zajedno.

"Mislim da u svim porodicama ima problema. Moj otac je preminuo ovog leta i kad se porodice okupe na službi, povodom ceremonije sahranjivanja preminulog, postoji prilika za pomirenje, a nadamo se da će to i ovde biti slučaj", rekla je Vinfri o prinčevima.

Princ od Velsa i vojvoda od Saseksa prošetali su ispred Vindozr zamka, kako bi razgledali cveće ostavljeno u čast preminule kraljice, što je prvi put da su snimljeni zajedno još od kraljičinog jubileja u junu.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

 

Stručnjaci za kraljevsku porodicu tada su rekli za "Independent" da je pojavljivanje braće "simbolički gest, kojim su pokazali poštovanje prema svojoj pokojnoj baki i svom ocu, novom kralju".

Napeti odnosi između Harija i Vilijama započeli su navodno 2020. godine, kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa odlučili da se povuku iz javnih dužnosti i presele u Ameriku.

Opra Vinfri je sa Harijem i Megan snimila intervju koji je emitovan u martu 2021. i podigao mnogo prašine, naročito u Britaniji.

U intervjuu Megan je izjavila da je tokom boravka u kraljevskoj porodici više puta pomišljala na samoubistvo, kao i da se susrela sa rasističkim komentarom jednog od članova, koji ju je navodno pitao kakve će boje kože biti njeno i Harijevo dete.

Vojvotkinja od Saseksa takođe je ispričala da je bila nepravedno optužena da je rasplakala Kejt i da je bilo "obrnuto", ali je kasnije rekla da je princeza od Velsa "dobra osoba".

Princ Hari rekao je da se između braće stvorila distanca kada je on rešio da napusti dužnosti u kraljevskoj porodici.

"Kao što sam ranije rekao, volim Vilijama svim srcem. On je moj brat. Prošli smo kroz pakao zajedno. Delili smo isto iskustvo, ali sada svaki od nas ide drugačijim putem", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin