Poznati

Kraljičini korgiji našli novi dom, a Bakingemska palata dobija nove četvoronožne stanovnike

Komentari

Autor: Euronews Srbija / BBC

16/09/2022

-

23:11

Kraljičini korgiji našli novi dom, a Bakingemska palata dobija nove četvoronožne stanovnike
Kraljica Kamila - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bakingemska palata nakon smrti kraljice Elizabete Druge biće dom kralja Čarlsa i njegove supruge kraljice Kamile, koji planiraju da sa sobom povedu i svoje četvoronožne prijatelje.

Ljubimci kraljevskog para Džek Rasel terijeri po imenu Bet i Blubel, udomljeni su iz prihvatilišta za životinje u Batersiju 2017. godine.

Kamila je u jednom ranijem intervjuu za BBC Radio 5 objasnila kako je došla do svojih pasa.

"Otišla sam u Batersi, baš kad su doveli Bet, nakon što ju je neko vezao za stub i ostavio na ulici. Mislili smo da bi bilo lepo da joj nađemo prijatelja, a dve ili tri nedelje pronašli su Blubel kako luta po šumi, prekrivena ranama, bez krzna, praktično mrtva. Negovali su je dok se nije oporavila i ponovo joj je izraslo krzno. Vrlo je draga, ali je malo i neurotična, da tako kažem", objasnila je kraljica Kamila.

profimedia

Kraljica Kamila i Blubel

Ona je takođe ispričala zašto voli pse.

"Dobra stvar je što sa psima možete da sednete i dugo se ispričate, možete biti neraspoloženi i tužni, a oni samo sede, gledaju vas i mašu repom", dodala je Kamila.

 

 

Bet i Blubel postale su zvezde, nakon što su pozirale sa Čarlsom i Kamilom na fotografiji kojom su 2020. obeležili 15. godišnjicu braka.

Takođe su se našli nanaslovnici časopisa "Country Life" u julu i to noseći biserne ogrlice.

U Bekingemskoj palati, koja je decenijama bila dom kraljičinih korgija, neće ih dočekati poslednji ljubimci Elizabete Druge - dva korgija Mjuika i Sendi, dorgija, odnosno mešanca jazavičara i korgija po imenu Kendi i dva koker španijela.

O njima se stara kraljičin sin princ Endrju i njegova bivša supruga Sara Ferguson. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin