Poznati

Tom Kruz bi mogao da postane prvi civil koji je bio u svemirskoj šetnji

Komentari

Autor: BBC / Euronews Srbija

10/10/2022

-

11:12

Tom Kruz bi mogao da postane prvi civil koji je bio u svemirskoj šetnji
Tanjug/AP/Marco Ugarte - Copyright Tanjug/AP/Marco Ugarte

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je nebrojeno puta testirao lične granice izvodeći vratolomije na Zemlji, Tom Kruz uskoro će se zaputiti van granica naše planete i mogao bi da postane prvi civil u svemirskoj šetnji.

Glumac snima novi film sa rediteljem Dagom Limanom, koji podrazumeva putovanje u svemir, što je potvrdila i predsednica upravnog odbora studija Universal Dona Lengli.

Ona je za BBC otkrila detalje o tom projektu i ispričala da su Kruz i Liman, koji su sarađivali na filmu "Na rubu vremena" osmislili novo ostvarenje tokom pandemije.

"Tom Kruz nas vodi u svemir. Vodi ceo svet u svemir. To je plan. Imamo odličan projekat sa Tomom koji razmišlja da ode na Međunarodnu svemirsku stanicu. Trebalo bi da postane prvi civil koji je bio u svemirskoj šetnji van stanice. Igraće lika kog je sreća izdala, ali koji se nađe u situaciji da je jedina osoba koja može spasiti svet", ispričala je Lengli.

Film je još u fazi planiranja i snimanje još nije počelo.

Kruz je, inače, bio narator kratkog dokumentarca "Space Station 3D" iz 2002. godine o najvećem inženjerskom poduhvatu od sletanja ljudi na Mesec.

Ukoliko otputuje u svemir, ipak neće biti prvi glumac na Međunarodnoj svemirskoj stanici, budući da je tamo prošle godine snimano rusko ostvarenje "Izazov", pa su glumica Julija Peresild i režiser Klim Šipenko proveli 12 dana sa astronautima. 

U filmu, doktorka putuje na svemirsku stanicu kako bi spasila život astronauta. U pitanju je zajednički projekat Roskosmosa, ruskog Kanala 1 i Žutog, crnog i belog studija.

Reditelj tog ostvarenja u ekskluzivnom intervjuu za Euronews Srbija govorio je o iskustvima sa snimanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin