Poznati

Šakira u prvom intervjuu nakon "osvetničke pesme" navodno posvećene Pikeu: U bolu sam razvila emocionalne mišiće

Komentari

Autor: El Pais

01/03/2023

-

09:36

Šakira u prvom intervjuu nakon "osvetničke pesme" navodno posvećene Pikeu: U bolu sam razvila emocionalne mišiće
Tanjug/AP/Daniel Cole - Copyright Tanjug/AP/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbijska pevačica dala je prvi intervju nakon predstavljanja svoje pesme koja je "srušila" internet i koju su mnogi povezali sa njenim raskidom sa bivšim fudbalerom Žerardom Pikeom. 

Nakon burnog životnog perioda i prilično javnog razlaza sa partnerom s kojim ima dvoje dece, pop zvezda snimila je trilogiju pesama o bivšoj ljubavi, a sada o tome i javno progovorila.

"Otkrila sam da je ta bajka da ženi treba muškarac lažna jer sam bila zavisna od muškarca i zaljubljena u ljubav. Mislim da sam tu priču razumela iz jedne druge perspektive", rekla je Šakira u intervjuu koji je preneo El Pais.

Muzika kao lek za slomljeno srce

Šakira i Pike upoznali su se 2011. godine na snimanju spota za njenu pesmu "Waka, Waka" za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Nikad se nisu venčali, ali su u vezi dobili dvojicu sinova - Milana i Sašu.

Klara Čia Marta, studentkinja koja je radila u Pikeovom PR timu, bila je nakon razalaza muzičarke i sportiste više puta u centru pažnje, a posle nekog vremena fudbaler je prestao da krije da je s njom u vezi.

Šakira nije krila da joj je zbog toga srce slomljeno, o čemu je govorila i prošlog septembra u intervjuu za "Elle". Ipak, nakon raskida, utehu je našla u deci, muzici i pisanju koje je za nju, kako kaže, bilo kao poseta psihologu.

Tanjug/AP/Manu Fernandez

 

Tako je i nastala njena pesma Session #53 sa argentinskim producentom Bizarrap-om u kojoj su stihovi očigledno posvećeni bivšoj ljubavi.

"Otišla sam u studio na jedan način, a izašla na drugi. Bila bih na drugačijem mestu, da nisam snimila tu pesmu, jer nakon što vam se srce slomi i iskusite prazninu i razočaranje, morate da razmišljate o onome što osećate", ispričala je Šakira.

Osvetnička pesma

Šakira koja je bivšem partneru Pikeu servirala nimalo suptilnu "osvetničku" pesmu koja je dobila nezvanični naziv "Out Of Your League" ili u slobodnom prevodu "Van tvoje lige", a stekla je više pregleda u prvih 24 sata na Jutjubu od bilo koje druge latino pesme u istoriji.

Pevačica je bez "dlake na jeziku" potkačila novu Pikeovu devojku Klaru Kiu Marti (23) rekavši u jednom stihu da ona "vredi za dve 22-godišnjakinje".

Takođe mu je poručila da je "menjao Ferari za Tvingo" i "Roleks za Kasio". Nije prećutala ni njene probleme sa španskim vlastima kada je optužena za utaju poreza u iznosu od 14,5 miliona evra. 

"Ostavio si me sa svekrvom kao komšinicom, novinarima pred vratima i dugom prema državi", peva Šakira u jednom stihu.

Zanimljivo je da je do saradnje sa Bizzarrap-om došlo nakon što joj je to predložio sin Milan.

"Deca imaju posebnu osetljivost i ja ih slušam. Pesma je nastala na Milanov predlog. Rekao mi je: 'Mama, treba da radiš nešto sa Bizarrap-om, koji je bog u Argentini', a ja sam mu pokazala da mi je on upravo pisao i rekla sam menadžeru da hoću da pevam sa Bizarrap-om", prisetila se pevačica.

Bio je to potpuni hit. Video je dostigao više od 48 miliona pregleda za manje od 24 sata i prešao rekord Jutjuba koji je do tog trenutka držala pesma "Despacito".

Kraljica latino muzike

Šakira je trenutno treća najslušanija pevačica na mreži Spotifaj, gde ima gotovo 80 miliona slušalaca mesečno.

"Drago mi je što se ovo dešava ženi iz Kolumbije, Latinske Amerike, Španije", kaže Šakira.

Tanjug/AP/Greg Allen

 

U septembru će objaviti svoj novi album, prvi u poslednjih pet godina, a na njemu će se naći pesme na engleskom i španskom jeziku najrazličitijih žanrova.

Prolazak kroz težak period naučio ju je, kaže, da razume da je bol sastavni deo života i da razvije "emocionalne mišiće".

"Ne ostvaruju se svi snovi, ali život nađe način da ti to nadoknadi. Mi uvek izbegavamo bol, ali se ispostavi da je to sastavni deo života", rekla je muzičarka.

Tokom tog procesa, prihvatila je da mora da "pokupi deliće sa poda" kada se neki snovi razbiju, ali sada je prelazeći prepreke, pronašla snagu.

"Kada žena mora da se suoči sa životnim problemima, iz njih izlazi jača, jer nauči da izrazi ono što oseća. Sad se osećam celovitom, jer osećam da se oslanjam sama na sebe i imam decu koja zavise od mene", rekla je Šakira.

Komentari (0)

Magazin