Poznati

UNICEF: Angažman sa Antonijem Pušićem, poznatim kao Rambo Amadeus, suspendovan do daljnjeg

Komentari

Autor: Vijesti

12/03/2023

-

21:39

UNICEF: Angažman sa Antonijem Pušićem, poznatim kao Rambo Amadeus,  suspendovan do daljnjeg
Rambo Amadeus - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Muzičara Antonija Pušića poznatijeg kao Rambo Amadeus, pesnikinja i producentkinja televizijske emisije "Dnevnica" na  na Radio-televiziji Crne Gore Lejla Kašić optužila je za seksualno uznemiravanje, nakon čega je iz Unicefa, čiji je Rambo Amades ambasador dobre volje saopšteno da je ova organizacija suspendovala saradnju s njim.

„Juče sam na snimanju epizode ‘Dnevnica’ doživela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus“, napisala je ona u objavi na Instagramu.

 

Kako je na svom profilu navela Kašić, slučaj seksualnog uznemiravanja se dogodio u Herceg Novom, gde je ekipa RTCG snimala epizodu emisije “Dnevnice” sa Rambom Amadeusom.

Kašić je u svojoj objavi napisala i da je “strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.”

“To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari”, navela je Kašić.

Kašić je kazala da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije, i da ju je Pušić neprimereno dodirnuo. Ekipa je za to, kako je ispričala za Vijesti, saznala tek nakon što su se svetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom".

Umesto izvinjenja, rekla je, od Pušića je dobila niz uvreda da je "glupača", "ludača",... Nešto kasnije dobila je i poruku, u kojoj joj muzičar "objašnjava" da je sve pogrešno shvatila i loše protumačila njegov utisak da "možemo da budemo dobri drugari".

Nedugo nakon toga oglasio se i Unicef koga je Kašić pozvala da reaguje.

"UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima UNICEF-a", navodi se u saopštenju UNICEF-a, a prenose Vijesti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin