Poznati

Kevin Spejsi se rasplakao na suđenju zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: "Otac mi je bio neonacista"

Komentari

Autor: Daily Beast

18/10/2022

-

21:09

Kevin Spejsi se rasplakao na suđenju zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: "Otac mi je bio neonacista"
Kevin Spejsi se rasplakao na suđenju zbog optužbi za seksualno zlostavljanje: "Otac mi je bio neonacista" - Copyright Tanjug/AP/Yuki Iwamura

veličina teksta

Aa Aa

Kevin Spejsi rasplakao se tokom suđenja u Njujorku, gde se suočava sa optužnicom za seksualni napad na glumca Entonija Repa u vreme kada je on bio maloletnik. 

Svoje svedočenje je u ponedeljak započeo pričom o svom ocu, za kog je rekao da je bio neonacista.

"Moj otac verovao je u nadmoć bele rase i bio je neonacista. Satima sam slušao njegova uverenja. Nikada o tome nisam pričao", rekao je on, preneo je Daily Beast.

Glumac se zatim prisetio trenutka kada je saznao za Repove optužbe i odluke da mu uputi javno izvinjenje rekavši da ga je na to nagovorio publicista.

"Podstaknut sam da se izvinim i naučio sam lekciju, a to je da se nikad ne izvinjavam za nešto što nisam uradio. Kajem se zbog cele moje izjave", rekao je Spejsi, a onda se rasplakao.

"To je moja odgovornost. Ja sam to objavio. Bilo je zaista pogrešno. Bilo je loše i duboko žalim", ispričao je on.

Povučeno izvinjenje

Rep je optužbe izneo u članku na portalu BuzzFeed u jeku niza seksualnih skandala koji su potresali Holivud i koji su podstakli nastanak #MeToo pokreta. 

Glumac je naveo da se Spejsi, tada 26-godišnjak, prema njemu neprikladno ponašao kada je imao samo 14 godina. Oskarovac negira sve optužbe, ali je u vreme kada je članak objavljen, poslao opširno saopštenje u kom je rekao da je gej i da se ne seća incidenta koji je Rep opisao. Takođe mu je ponudio "najiskrenije izvinjenje za ono što bi moglo da bude vrlo neprikladno pijano ponašanje".

Tanjug/AP/Yuki Iwamura

 

Spejsi je sada rekao da ga je publicista nagovorio da tako sroči svoje saopštenje, jer ga je upozoravao da će ga u suprotnom javnost kritikovati kao nekoga ko "krivi žrtvu" i da je na taj način hteo da "izbegne krizu".

Rep koji od Spejsija traži 40 miliona dolara odštete, svedočio je prošle nedelje da ga je glumac 1986. pozvao na žurku u svoj stan. Kada su ostali gosti otišli, Spejsi je navodno podigao Repa i bacio ga na svoj krevet, a onda legao preko njega na "seksualno agresivan način". 

Rep tvrdi da je potom pobegao najpre do kupatila, a zatim i napustio stan, a događaj je opisao kao "najtraumatičniji u svom životu".

Spejsi je priznao da poznaje Repa, iako je negirao da se opisani incident desio. Rekao je da je u to vreme izašao u klub sa glumcem Džonom Baroumanom u čijem je društvu bio Rep. Spejsi je rekao da je flertovao sa Baroumanom i odveo ga u svoj stan, ali pošto je tu bio i Rep, nije napravio nikakav korak prema njemu.

"Bio sam veoma impresioniran gospodinom Baroumanom", rekao je Spejsi. "Bio je veoma zgodan i veoma šarmantan. Entoni Rep je izgledao kao dete. Džon Barouman je izgledao kao muškarac", dodao je on.

Sudija Luis A. Kaplan odbacio Repovu tvrdnju da mu je glumac namerno naneo emocionalnu bol, rekavši da je suvišna. 

Podsećamo, Spejsiju se sudi i u Britaniji zbog dva navodna seksualna prestupa u Londonu 2005. godine, još dva 2008. i jedan incident u Glosterširu, u zapadnoj Engleskoj, 2013. godine.

Nedavno je okončan i sudski postupak koji je protiv njega pokrenula producentska kuća MRC, tvorci njegove serije "Kuća od karata".

On će morati da im isplati gotovo 31 milion dolara odštete zbog navodnog seksualnog uznemiravanja članova glumačke postave tokom snimanja ove drame.

Spejsi, koji je igrao Frenka Andervuda, izbačen je iz projekta posle šeste sezone, nakon što je optužen da je seksualno zlostavljao i vrebao mlade muškarce, uključujući i jednog asistenta produkcije u seriji "Kuća od karata".

MRC kompanija koja je tada pokrenula internu istragu protiv glumca, tvrdi da im Spejsi duguje milione zbog izgubljenog profita, jer ih je njegovo neprikladno ponašanje primoralo da ga uklone iz naredne sezone serije i skrate je sa 13 na osam epizoda.

Glumac je do sada odlučno negirao sve optužbe protiv njega i tvrdio da je nevin. Iako su mu u velikim producentskim kućama vrata zatvorena, od nedavno je počeo ponovo da snima manje filmove. Tako bismo uskoro mogli da ga vidimo u ostvarenju "Peter Five Eight", a spekuliše se da u jednoj hrvatskoj produkciji tumači lik Franje Tuđmana.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Snežana

19.10.2022 12:57

Kakve veze ima ko mu je bio otac sa tim da ga je više ljudi optužilo za seksualno zlostavljanje? 🙄 Pokušava da se iskopa iz rupe, ali samo dublje propada.

Magazin