Poznati

Kraljevsko venčanje godine: Prestolonaslednik Jordana se venčao devojkom iz ugledne saudijske porodice

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

11:01

Kraljevsko venčanje godine: Prestolonaslednik Jordana se venčao devojkom iz ugledne saudijske porodice
Royal Hashemite Court via AP - Copyright Royal Hashemite Court via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prestolonaslednik Jordana sklopio je brak sa devojkom iz ugledne saudijske porodice, a trodnevnoj proslavi venčanja prisustvovali su brojne uticajne ličnosti iz celog sveta.

Među svatovima na svadbi prestolonaslednika Huseina (28) i saudijske arhitektkinje Rajve Alseife (29) bili su princ Vilijam i princeza Kejt, kao i prva dama SAD Džil Bajden, preneo je AP.

Ovakve proslave imaju veliki značaj za region, jer naglašavaju kontinuitet u arapskoj državi cenjenoj zbog dugogodišnje stabilnosti, a očekuje se da bi brak mogao da bude od pomoći Jordanu siromašnom resursima kako bi uspostavio stratešku vezu sa naftom bogatim susedom Saudijskom Arabijom.

Mlada, koja je nosila elegantnu belu haljinu, stigla je u palatu Zahran u Rols-rojsu Fantom V iz 1968. napravljenom za prababu prestolonaslednika, koji je ranije stigao u svečanoj vojničkoj uniformi sa sabljom sa zlatnim balčakom.

Porodice i njihove zvanice okupile su se na prostoru okruženom uređenim vrtovima na tradicionalnoj muslimanskoj ceremoniji venčanja poznatoj kao "katb al-ketab", a nakon potpisivanja bračnog ugovora publika je dugo aplaudirala.

Royal Hashemite Court via AP

 

Usledila je i svadbena povorka, a umesto na konjima, svita se vozila "Rendž Rover" automobilima i motorima i to u pratnji vojnog orkestra. Trodnevnu proslavu venčanja Jordan obeležava nizom koncerata i besplatnih kulturnih događaja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin