Poznati

Španski sud započeo novu istragu protiv Šakire zbog navodne poreske prevare

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

10:57

Španski sud započeo novu istragu protiv Šakire zbog navodne poreske prevare
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski sud saopštio je danas da je započeo novu istragu protiv kolumbijske muzičke zvezde Šakire, u vezi sa navodnom utajom poreza na prihod i luksuz u 2018. godini.

Sud u severoistočnom gradu Esplugues de Ljobregat, u blizini Barselone, nije izneo druge detalje u saopštenju, preneo je Rojters.

Očekuje se da će se poznatoj pevačici suditi krajem godine u drugom predmetu koji se odnosi na 14,5 miliona evra zaostalih poreza koje duguje za period od 2012. do 2014. godine.

U tom slučaju, tužilac traži do osam godina zatvora protiv zvezde koja ima 46 godina i čije je puno ime Šakira Isabel Mebarak.

Šakirin pravni tim rekao je da će dati komentar kasnije tokom dana.

Podsećamo, Šakirino ime se uz mnoge druge slavne ličnosti pojavilo u Pandora papirima, gde su procurele informacije o tome da je navodno koristila svoje ofšor kompanije da upravlja svojim muzičkim biznisom u svetu. To je navelo španske vlasti da pokrenu istragu protiv pevačice, a u julu 2021. utvrđeno je da pevačica nije platila 16,4 miliona dolara u porezima u periodu od 2012. i 2014. i da mora na sud. 

Njeni predstavnici tada su saopštili da je pevačica platila poreze, čim je saznala da je dužna. Šakirini advokati tada su tvrdili da je ona tokom perioda koji se spominje u optužnici bila "bez tačnog prebivališta zbog njenog posla" i da iz tog razloga nije mogla da bude tretirana kao poreski rezident. Pevačica je tada navodno "živela u avionu više od bilo kojeg pilota“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin