Tehnologija

"Škola privatnosti": Besplatna obuka za sve koji žele da ovladaju digitalnom higijenom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2023

-

10:39

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje "Partneri Srbija" po drugi put organizuje "Školu privatnosti", program namenjen svima koji su zainteresovani za prava privatnosti, zaštitu podataka o ličnosti u Srbiji i svetu.

Anastasija Stojanović, komunikaciona projektna koordinatorka projekta za Euronews Srbija objašnjava šta se sve uči u ovoj školi.

"Svi oni koji žele da saznaju kako je uopšte nastalo i razvijalo se pravo na privatnost, koji su mehanizmi i praktični alati da zaštite svoju privatnost, sačuvaju podatke na internetu i kako da sačuvaju podatke kada su u pitanju kupovine i još mnogo toga", objašnjava Stojanović.

Plakat

 

Sva predavanja biće organizovana online, preko Zoom platforme, a neke od tema Škole privatnosti biće: 

  • Regulativa u oblasti privatnosti i zaštite podataka o ličnosti u Srbiji i svetu; 
  • Digitalni nadzor, digitalna higijena; 
  • Veštačka inteligencija i pravo na privatnost; 
  • Zaštita privatnosti pripadnika osetljivih grupa, zaštita podataka u radnom odnosu, Zaštita podataka o ličnosti u sektoru bezbednosti; 
  • Zaštita privatnosti u kontekstu platformizacije javnih usluga. 

Predavanja će održati stručnjaci iz Srbije i regiona sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti. 

Svi zainteresovani za Školu privatnosti mogu poslati svoju prijavu na mejl adresu office@partners-serbia.org zaključno sa 30. septembrom, sa naznakom "Prijava za Školu privatnosti".

Prijava treba da sadrži biografiju i motivaciono pismo (ne duže od 300 reči) u kom će polaznik/polaznica obrazložiti šta ga/ju je motivisalo da se prijavi i na koji način će znanja stečena tokom Škole privatnosti primeniti u svom budućem radu i životu. Zbog materijala koji će se koristiti, poželjno je da polaznici i polaznice imaju solidno poznavanje engleskog jezika. Po završetku Škole, polaznici i polaznice će dobiti sertifikate o završenoj Školi privatnosti. 

Od svih prijavljenih, organizatori će odabrati 30 učesnika predavanja, a njihova imena biće saopštena 9. oktobra.

Glavni program Škole će trajati četiri i po nedelje (od 17. oktobra 2023. do 14. novembra 2023. godine) i sastojaće se od 9 online predavanja, koja će biti organizovana utorkom i četvrtkom u trajanju od 18:00 do 19:30. Za sve polaznice i polaznike koji su uspešno završili osnovni program, biće organizovane dve uživo sesije 26. januara 2024. godine, u okviru Nedelje privatnosti.  

Komentari (0)

Magazin