Tehnologija

Skenirate okruženje i dobijete sve detalje: Gugl maps novom funkcijom olakšava snalaženje u prostoru

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2021

-

14:43

Skenirate okruženje i dobijete sve detalje: Gugl maps novom funkcijom olakšava snalaženje u prostoru
Skenirate okruženje i dobijete sve detalje: Gugl maps novom funkcijom olakšava snalaženje u prostoru - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Google Maps uskoro dolazi ažuriranje za Live View, funkciju koja vam omogućava da "šetate" nekom ulicom kroz proširenu stvarnost.

Iako Live Vew sam po sebi nije nov (beta verzija je pokrenuta još 2019. godine, a početkom ove je uvedena u aerodorome, tržne centre i metroe), sada će biti dostupan direktno kroz Gugl maps, prenosi portal "The Verge".

Biće dovoljno samo da skenirate okruženje, kako biste detaljne informacije o svemu što se oko vas nalazi.

Ovim će Live Vew i Maps objediniti mnogo korisnih svari na jednom mestu, uključujući zauzetost prodavnica i restorana, nedavne recenzije i sve fotografije nekog lokala.

 

 

Tu nije kraj - Live View će takođe bolje označavati ulice na mestima gde su raskrsnice često "začepljene", i automatski će vas orijentisati u odnosu na unapred poznate lokacije, poput kuće ili posla.

Kako je Liz Rid iz kompanije Gugl rekla na ovogodišnjoj I/O konferenciji, ove godine je u planu "više od 100 poboljšanja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji".

Ovi planovi uključuju detaljniji prikaz mapa ulica, koje će biti dostupne u 50 novih gradova do kraja godine, uključujući Berlin, Sao Paulo, Sijetl i Singapur.

 

 

Takođe, trebalo bi da se promeni i mehanizam odabira lokala koji vam se prikazuju - na primer, ako aplikaciju otvorite ujutru, dobićete predloženo više mesta na kojima možete da popijete kafu, dok ćete uveče videti više noćnih klubova.

Komentari (0)

Magazin