Život

Mačak Koko pronađen osam dana nakon požara u stambenom bloku u Valensiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

22:34

Mačak Koko pronađen osam dana nakon požara u stambenom bloku u Valensiji
Mačak Koko pronađen osam dana nakon požara u stambenom bloku u Valensiji - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasci u španskom gradu Valensiji pronašli su danas živog mačka u ugljenisanim ostacima stambenog bloka uništenog u ogromnom požaru pre osam dana.

Mačak po imenu Koko ponovo je stigao do vlasnice Andree Rubio, koja je izgubila svaku nadu da je njen ljubimac preživeo požar, koji je odneo živote 10 ljudi i desetine kućnih ljubimaca, preneo je Rojters.

"Jadničak moj!", uzviknula je Rubio (32), dok je grlila mačka Koko na snimku koji je objavila lokalna policija.

Lokalna vatrogasna služba saopštila je na platformi X (Tviter) da je isporučila mačka Koko njegovim vlasnicima "sa velikim zadovoljstvom" uz sliku mačjeg repa koji visi iz ormarića za protivpožarno crevo, gde se sakrio.

"To što smo ga našli je bila puka sreća", čuje se vatrogasac kako govori u istom videu.

Rubin partner, Havijer Fernandes, rekao je za britansku agenciju da su spasioci pronašli mačka Koko na 13. spratu, dva sprata iznad njihovog stana u delu zgrade koji je pretrpeo mala oštećenja. Par je odmah odveo mačka u veterinarsku kliniku na pregled i zaključeno je da je dobrog zdravlja iako se, kako je rekao Fernandes, jako osećao na dim. Bio je pod 24-časovnim nadzorom da bi se utvrdilo da li je i u kojoj meri dehidrirao. Požar, koji se brzo širio zbog snažnog vetra, izbio je 22. februara uveče u bogatom delu grada El Kampanar.

Preko 150 preživelih, uključujući Rubi i Fernandesa, privremeno žive u praznim socijalnim stanovima dok čekaju trajnije rešenje.

"To će za njega biti novi dom, tako da će u početku biti malo izgubljen, ali što se pre navikne, Koko će se bolje osećati", rekao je Fernandes.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin