Život

Više od polovine stanovnika EU 2023. bilo aktivno na društvenim mrežama: Danci prvi, najmanje zainteresovani Francuzi

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2024

-

23:39

Više od polovine stanovnika EU 2023. bilo aktivno na društvenim mrežama: Danci prvi, najmanje zainteresovani Francuzi
Više od polovine stanovnika EU 2023. bilo aktivno na društvenim mrežama: Danci prvi, najmanje zainteresovani Francuzi - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

U Evropskoj uniji je prošle godine 59 odsto građana koristilo društvene mreže. Evrostat je za potrebe ove statistike analizirao podatke o broju ljudi koji kreiraju profile ili objavljuju sadržaj na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Iks (Tviter), Instagram, Snepčet, Tiktok i druge platforme.

Najveći procenat građana koji koriste društvene mreže je zabeležen u Danskoj, 91 odsto, na Kipru 83 odsto i u Mađarskoj 81 odsto.

Nasuprot tome, za društvene mreže su najmanje zainteresovani Francuzi, 44 odsto, Nemci 49 odsto i Italijani 53 odsto. 

Kompanije Meta, vlasnik Fejsbuka i Instagrama, i Tiktok su u februaru najavile da će  pred Evropskim opštim sudom (EGC) osporiti naknade koje treba da plate EU regulatorima sadržaja na osnovu Zakona o digitalnim uslugama (DSA), preneli su mediji.

Meta nije zadovoljna time što kompanije koje prave gubitke neće morati da plate naknade, dok Tiktok takođe osporavaju metodologiju na osnovu koje je izračunata suma od 3,9 miliona evra koju mora da plati, prenosi portal Verdž.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin