Život

"Sitan vez": Ekskluzivni muzičko-scenski performans u beogradskom Salašu "Zvonko Bogdan"

Komentari

Autor: PR

24/04/2024

-

14:53

"Sitan vez": Ekskluzivni muzičko-scenski performans u beogradskom Salašu "Zvonko Bogdan"
"Sitan vez": Ekskluzivni muzičko-scenski performans u beogradskom Salašu "Zvonko Bogdan" - Copyright Duško Vukić

veličina teksta

Aa Aa

Od svog otvaranja u Beton hali, Salaš vinarije "Zvonko Bogdan" pretenduje da svojim gostima upriliči autentično iskustvo prave Vojvodine u srcu Beograda. Tu uvek možete da isprobate jedinstvene domaće specijalitete vrhunskog kvaliteta, u autentičnom ambijentu salaša i uživate u tradicionalnoj muzici tamburaša i bogatom umetničkom programu.

Nedavno je kao novinu, ekskluzivno za izvođenje u Salašu "Zvonko Bogdan", glumac Ivan Zekić osmislio i priredio koncept muzičko scenskog performansa koji goste restorana, vodi na jedno nezaboravno putovanje igrom i pesmom kroz sve krajeve Srbije.

Svakog četvrtka u 20 časova počinje ovo neobično veče narodne pesme i igre - pod imenom "Sitan vez".

Atmosferu tokom cele večeri na visokom nivou drži orkestar Dejana Vukčevića dok vas, kratkim igrokazima kroz različite krajeve Srbije i njenog kulturnog nasleđa vodi glumac Milan Vučković. Čist i snažan glas Mine Mujkić otpevaće za vas neke od antologijskih narodnih pesama, dok brze noge folkloraša drže ritam i podižu publiku na noge.

Duško Vukić

 

Ovo neobično putovanje kreće sa širokih plodnih ravnica Vojvodine u laganom ritmu, da bi se zagrejalo uz banatski mađarac i potom spustilo na bregovitu i šumovitu Šumadiju tek da se niz hitova završi - a kako drugačije nego uz čačansko kolo. Jug naravno podiže temperaturu i uz vranjansku svitu zalazi za brda Kosova i Metohije. I kada je štimung na vrhuncu, zaboravi se iz kog smo kraja pošli i gde smo došli - jer je samo važno da je veselo, što se po pravilu u Srbiji proslavlja uz vanvremenske kafanske hitove kao i romsku muziku koja se sluša u svakom kutku Srbije.

Kada se putovanje približi kraju, gostima se pruža prilika da učestvuju u građenju atmosfere zajedno sa izvođačima.

"Sitan vez" je na programu u Salašu vinarije "Zvonko Bogdan" svakog četvrtka u 20 časova

Komentari (0)

Magazin