Život

Mini Maus skida čuvenu haljinicu i oblači odelo: Kraljica tufnica inspiracija čuvenoj kreatorki

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CNN

28/01/2022

-

19:36

Mini Maus skida čuvenu haljinicu i oblači odelo: Kraljica tufnica inspiracija čuvenoj kreatorki
Mini Maus skida čuvenu haljinicu i oblači odelo: Kraljica tufnica inspiracija čuvenoj kreatorki - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi put u istoriji ljupka mišica Mini Maus će svoju kultnu crvenu haljinu sa tufnama zameniti dizajnerskim odelom - pantalonama i odgovarajućom mašnom.

Diznijeva mišica će privremeno obući plavo odelo sa crnim tufnama koje je dizajnirala Stela Makartni za proslavu 30. rođendana Diznilenda u Parizu.

"Mini je uvek imala posebno mesto u mom srcu. Delimo iste vrednosti, a ono što volim kod Mini je to što ona personifikuje sreću, autentičnost, sopstevni stav... Inspiracija je za sve uzraste, ljude širom sveta. Plus, ona ima tako sjajan stil", rekla je Makartni u snimku koji je objavio CNN.

profimedia

 

Prema njenim rečima, nova odeća od legendarne Mini Maus učiniće da ona postane simbol napretka i snege za neke nove generacije, a plavi smoking će poneti upravo u mesecu koji slavi ženu i podseća na njenu ulogu kroz istoriju.

Čuvena dizajnerka će lansirati i "jedinstvenu" majicu Mini Maus sa nazivom "Božanstvena ženstvenost" kao deo njene saradnje sa kompanijom "Volt Dizni", a povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta. Majica će premijerno biti predstavljena na reviji Mekartnijeve, 7. marta, a već sutradan će se naći u prodaji.

Iako su se već mnogi na društvenim mrežama oglasili negodujući što će Mini poneti odelo, ocenjujući da je to čini "muškobanjastom", to neće biti prvi put da ona odriče svoje čuvene haljinice, budući da se pre tri godine pojavila u crveno-beloj mornarskoj uniformi.

Kako navode iz Diznilenda u Parizu, Makartnijeva će, takođe, izdati ograničenu seriju proizvoda inspirisanu Diznijevim klasikom "Fantazija" iz 1940. godine, počevši od proleća.

profimedia

 

I Mini i Miki Maus, zajedno sa ostatkom glumačke ekipe, uključujući Paju Patka i Patu, Šilju i Plutona, takođe će nositi nove kostime kreirane specijalno povodom proslave godišnjice.

Tematski park u Parizu obeležiće 6. marta svoju treću deceniju postojanja novom predstavom ispred Zamka Uspavane lepotice, koji je nedavno ponovo otvoren za posetioce i to nakon 12 meseci, tokom kojih je bio obnavljan.

profimedia

 

Mini Maus je se prvi put pojavila u društvu svog Mikija 18. novembra 1928. godine u filmu "Parobrod Vili" i od tada do danas gledali smo ih u preko 70 animiranih ostvarenja. I Mini je kreirao Ub Iverks, zajedno sa Voltom Diznijem, a glas su joj pozajmile - prvo glumica Marselit Garner, zatim Telma Bordman, pa Rut Kliford i Rusi Tejlor.

profimedia

 

Iako mnogi i dalje misle da su Miki i Mini samo momak i devojka, oni su se zapravo venčali 1932. godine u epizodi "Mikijeva noćna mora".

Četiri decenije je bilo potrebno da se pridruži svom partneru na holivudskoj Stazi slavnih, jer ju je "Dizni" nominovao tek 2017, da bi naredne godine legendarni holivudski bulevar krasila i Minina 2.627. bronzana zvezda.

Preporuka za vas

Piter Džekson sprema dokumentarnu seriju o čuvenim liverpulskim bubama: Intiman pogled na "Bitlse"

Komentari (0)

Magazin