Život

Tri bizona na Fruškoj gori dobila ime: Do 9. maja glasanja za nadimak ženke i mužjaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/05/2022

-

10:28

Tri bizona na Fruškoj gori dobila ime: Do 9. maja glasanja za nadimak ženke i mužjaka
Tri bizona na Fruškoj gori dobila ime: Do 9. maja glasanja za nadimak ženke i mužjaka - Copyright JP"Nacionalni park Fruška gora"

veličina teksta

Aa Aa

Glasanje za predloge imena za pet evropskih bizona koji su nedavno stigli u Nacionalni park Fruška gora, nedavno se završilo, a tri ženke su dobile ime Fruška, Ninja i Mila. 

Za još jednu ženku i mužjaka u užem izboru su po tri nadimka sa najviše glasova. Za ženku:

  • Reina
  • Nada
  • Cveta

Za mužjaka:

  • Srba
  • Đuka
  • Lala Ferdinand

Glasanje traje do 9. maja putem ankete na veb portalima medija, kao i lajkom na fotografiju  sa imenom na Fejsbuk stranici JP "Nacionalni park Fruška gora".

Rezultati će biti objavljeni 10. maja, a potom sledi i ispuštanje u veći ograđen i obezbeđen prostor gde će bizoni nastaviti da uživaju pored jelena kao veliki miljenici nacionalnog parka Fruška gora na zadovoljstvo svih posetilaca i ljubitelja prirode.

Podsetimo bizoni su u ovaj nacionalni park stigli krajem marta. Pet jedinki pušteni su na karatkerističnom području koji je primeren za njihovu adaptaciju. Smatra se da je poslednji bizon u našoj zemlji odstreljen pre više od 200 godina, a Fruška gora je jedino mesto na Balkanu na kojem ponovo počinju da se razmnožavaju ove i danas fascinantne životinje.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Magazin