Život

Jurnjava paparaca za Harijem i Megan podsetila na tragediju prinčeve majke Dajane: Potera umalo dovela do katastrofe

Komentari

Autor: CNN, Vašington post, Euronews

17/05/2023

-

23:52

Jurnjava paparaca za Harijem i Megan podsetila na tragediju prinčeve majke Dajane: Potera umalo dovela do katastrofe
Megan Markl i princ Hari - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Princa Harija i njegovu suprugu Megan u automobilu su progonili fotografi nakon dobrotvornog događaja u Njujorku. U pitanju je incident koji su gradonačelnik Njujorka i kancelarija para opisali kao potencijalno opasan i koji je uzburkao sećanja na saobraćajnu nesreću 1997. u kojoj je poginula Harijeva majka, princeza Dajana.

Uz pomoć policije, par je na kraju uspeo da pređe u taksi, prenosi Euronews reči neimenovanog zvaničnika.

Incident se dogodio nakon što su Hari i Megan prisustvovali jučerašnjoj ceremoniji dodele nagrada u Njujorku.

Pripadnik obezbeđenja koji štiti princa Harija i Megan ocenio je da je  "haotična" potera u Njujorku u kojoj su učestvovali  fotografi - paparaci, mogla da se završi smrtnim slučajevima. 

profimedia

 

 

Govoreći za CNN, Kris Sančez je rekao da su vojvotkinju i vojvodu od Saseksa jurili fotografi nakon što su napustili dodelu nagrade "Žena sa vizijom" koja je uručena Megan Markl u gradskoj dvorani Zigfeld. 

Na kraju, niko nije povređen i par je bezbedno ali vidno potresen, stigao u stan u kome su boravili, rekao je pripadnik obezbeđenja za CNN.

 „Nikad nisam video, niti doživeo nešto ovako. Sve je izgledalo veoma haotično. Bilo je desetak  automobila, skutera i bicikala“, rekao je Sančez.

"Biti poznat ne znači da neko treba da strada - primer za to je Harijeva majka Dajana"

"Javnost je u nekoliko situacija bila ugrožena. Moglo je biti fatalno. Preskakali su ivičnjake i vozili kroz crvena svetla. U jednom trenutku su blokirali limuzinu u kojoj je bio par i počeli da slikaju dok nismo uspeli da izađemo“, dodao je Sančez.

Taksista Sukharn Sajn je za Vašington post rekao da je pokupio Megan i Harija u Njujorku u utorak uveče i da ih je vozio kratko vreme. Otkrio je da su ih jurila dva vozila, crna Honda Accord i starija siva Honda CR-V.

"Nastavili su da nas prate i prilazili su pored auta. Fotografiisali su kada smo se zaustavili i snimali su nas", ispričao je.

Policija Njujorka saopštila je danas da su policijaci pomogli privatnom obezbeđenju koje je štititlo Megan Markl i princa Harija.

"Bili su brojni fotografi koji su njihov prevoz učinili izazovnim", rekao je u predstavnik njujorške policije Džulijan Filips pa napomenuo: "Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa stigli su na svoje odredište i nije bilo prijavljenih sudara, poziva, povreda ili hapšenja".

profimedia

 

 

Portparol Harija i Megan je saopštio da je potera "dovela do višestrukih bliskih sudara u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca NIPD". Incident je nazvao "skoro katastrofalnim".

„Iako biti javna ličnost dolazi sa nivoom interesovanja javnosti, to nikada ne bi trebalo da dolazi po cenu ničije bezbednosti“, navodi se u saopštenju uz apel medijima da ne objavljuju fotografije iz incidenta. .

Princ Hari je otvoreno govorio o bezbednosti svoje porodice, često upoređujući tretman svoje žene sa tretmanom njegove majke Dajane.

Izvor iz lokalne policijske uprave je potvrdio neke od navoda para, rekavši za CNN da ih je u utorak pratio "roj" paparaca. 

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams rekao je da je incident „nepromišljen“ i „neodgovoran“. 

Bakingemska palata rekla je za CNN u sredu da neće komentarisati incident.

Komentari (0)

Magazin