Život

Desetak Amerikanaca se seli u gradić na Siciliji: Oživljavanje grada i kulta Švarcenegererovog kuma

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

18:00

Desetak Amerikanaca se seli u gradić na Siciliji: Oživljavanje grada i kulta Švarcenegererovog kuma
Desetak Amerikanaca se seli u gradić na Siciliji: Oživljavanje grada i kulta Švarcenegererovog kuma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Deset američkih državljana se seli u mali grad na Sardiniji, poznat kao rodno mesto bivšeg mistera univerzum, koji je bio prijatelj Arnolda Švarcenegera.

Oni će plaćati simboličnu mesečnu kiriju u iznosu od jednog evra, preneo je "Gardijan".

Projekat "Radite iz Ololaja" je pokrenula lokalna opština, i ima za cilj da poveća populaciju u gradu, koji se nalazi u planinskom delu, na nadmorskoj visini od 900 metara.

Grupa će moći da živi i radi u Ololaju, gradu od oko 1.300 stanovnika, koliko god žele.

Amerikanci su izabrani za prvu fazu projekta jer je taj grad povezan sa SAD.

Tu je rođen Franko Kolumbu, pastir koji je postao bokser i preselio se u Kaliforniju krajem šezdesetih godina prošlog veka, pre nego što je osvojio titulu Mister Evropa i Mister Univerzum sedamdesetih godina.

Kolumbu se susreo sa Švarcenegerom na takmičenju bodibildera u Nemačkoj sredinom šezdesetih, a njih dvojica su od tada uspostavili veliko prijateljstvo, pa je Kolumbu bio kum Švarcenegeru na svadbi sa Marijom Šriver.

Novi stanovnici će živeti u kućama koje će obezbediti lokalna zajednica za jedan evro.

"Oživljavanje grada, popravljanje života stanovnika i sprečavanje odliva ljudi su našu ciljevi, rekao je Frančesko Kolumbu, gradonačelnik Ololaja, koji nije rođak slavnom Kolumbu.

Kolumbu je rođen 1941. godine, a preminuo je 2019. godine nakon što mu je pozlilo dok je plivao u blizini obale Sardinije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin