Novosti

Izrael produžio stroga ograničenja za putovanja, zabranjen ulaz svim stranim državljanima

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

09:29

Izrael produžio stroga ograničenja za putovanja, zabranjen ulaz svim stranim državljanima
Tel Aviv - Copyright Tanjug/AP/Oded Balilty

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je odlučio da za još 10 dana produži stroga ograničenja za putovanja, uključujući zabranu ulaska u zemlju svim stranim državljanima. Takva mera je preduzeta u sklopu nastojanja da se zaustavi dalje širenje slučajeva omikron soja koronavirusa u zemlji, prenosi agencija AP.

U saopštenju koje su izdali izraelski premijer Neftali Benet i ministar zdravlja Nican Horovic, navodi se da će ograničenja za putnike koji dolaze na izraelski međunarodni aerodrom Ben-Gurion trajati najmanje do 22. decembra.

Prema trenutnim zahtevima, svi Izraelci koji se vraćaju iz inostranstva moraju da se samoizoluju, dok ne dobiju potvrdu o negativnom rezultatu PCR testa na koronavirus. Oni koji dolaze iz zemalja visokog rizika moraju se izolovati u državnom hotelu, dok ne dobiju negativan rezultat PCR testa.

U saopštenju se navodi da bi narednih dana mogla biti uvedena dodatna ograničenja i podsticaji za vakcinaciju. Izrael je identifikovao najmanje 21 slučaj omikron soja koji je prvi put otkriven u južnoj Africi.

Izrael, zemlja od 9,3 miliona ljudi, prijavio je 8.210 smrtnih slučajeva od korona virusa od početka pandemije. Većina populacije, odnosno više od 6,3 miliona ljudi, primila je najmanje jednu dozu vakcine “Fajzer/Biontek”, a više od četiri miliona Izraelaca je primilo buster dozu

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja