Novosti

Znatno smanjen broj letova na tivatskom aerodromu - oseti se nedostatak turista iz Ukrajine, Rusije i Belorusije

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2022

-

16:56

Znatno smanjen broj letova na tivatskom aerodromu - oseti se nedostatak turista iz Ukrajine, Rusije i Belorusije
Znatno smanjen broj letova na tivatskom aerodromu - oseti se nedostatak turista iz Ukrajine, Rusije i Belorusije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prekid avio saobraćaja Crne Gore sa Ukrajinom, Rusijom i Belorusijom doveo je do pada broja letova na Aerodromu Tivat za 30 odsto u odnosu na septembar prošle godine, pišu podgoričke Vijesti pozivajući se na zvanične podatke.

Navodi se da je pad broja putnika u ovoj vazdušnoj luci za prvih devet meseci 2022. godine u odnosu na isti period 2021. veći od 10 procenata, dok u odnosu na rekordnu turističku 2019. godinu taj pad iznosi čak 118 procenata.

Precizira se da je do kraja septembra kroz tivatski aerodrom prošlo 564.913 putnika, dok ih je u istom periodu 2019. bilo više od 1,2 miliona.

Vijesti zaključuju da porast aviosaobraćaja prema zapadnoj Evropi i uspostavljanje redovne avionsle linije ka Turskoj ni izbliza nisu mogli da nadoknade nedostatak turista iz Ukrajine, Rusije i Belorusije.

Podseća se da su oni izostali zbog rata u Ukrajini i sankcija koje je Crna Gora uvela Rusiji pre tri godine, a Belorusiji pre dve godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja