Novosti

Na barskoj rivijeri za 13 odsto više registrovanih turista, najviše iz Srbije i regiona

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

14:54

Na barskoj rivijeri za 13 odsto više registrovanih turista, najviše iz Srbije i regiona
Na barskoj rivijeri za 13 odsto više registrovanih turista, najviše iz Srbije i regiona - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Na teritoriji opštine Bar trenutno boravi oko 23.000 registrovanih turista, što je oko 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a najviše ih ima iz Srbije, BiH, Severne Makedonije, kažu u Turističkoj organizaciji opštine Bar.

Zabeležen je i porast broja noćenja registrovanih turista iz Poljske, Mađarske, Holandije, Nemačke i drugih zemalja.

U TO Bar navode da je, ipak, sve manje gostiju iz Zapadne Evrope.

Kako kažu, u odnosu na prethodnu godinu približno su iste cene u privatnom smeštaju, dok su u hotelskom otprilike više od 10 do 20 odsto, u zavisnosti od objekta.

"Na teritoriji opštine Bar trenutno boravi oko 23.000 gostiju, što je kada uporedimo sa prošlom godinom nekih 13 odsto više turista. Reč je o registrovanim gostima koji su uredno prijavili svoj boravak u hotelima ili privatnom smještaju. Imamo porast broja registrovanih gostiju, iako je prethodne godine bilo više turista", kazala je predstavnica TO Bar Sara Jovićević. 

Dodala je da imaju specifičnu situaciju da se na terenu stiče utisak da je manje gostiju, ali da, ipak, imaju više registrovanih turista.

"Apelujemo da naša privreda povede računa o cenovnoj politici, veće cene plažnog mobilijara su jedan od glavnih razloga zbog kojih se turisti odlučuju da ne borave na našim plažama", poručila je ona.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja