Fudbal

Partizan pobedio Tikveš 2:1 na premijeri: Menig i Rikardo potpisali prvenac u Beleku

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

16:05

Partizan pobedio Tikveš 2:1 na premijeri: Menig i Rikardo potpisali prvenac u Beleku
menig - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je pobedom startovao na pripremama u Beleku. Crno-beli su posle preokreta očekivano pobedili Tikveš iz Kavadaraca 2:1 (2:1) u meču u kome su bili bokji u toku svih 90 minuta.

Sneg je jutros iznenadio žitelje Antalije, napravio je prilično problema, pre svega elektor mreži turskog letovališta ali se na vreme istopio, pa su  igrači Partizana i Tikveša odigrali meč u dobrim uslovima.

Aleksandar Stanojević je promešao postavu, odlučio je da igra sa trojicom štopera u poslednjoj liniji i već od prvog minuta, kada je Rikardo posle rikošeta i odbitka umalo bio strelac, videla se razlika u kvalitetu dva tima. Crno-beli su propustili dve velike prilike u uvodnih 15 minuta, prvu Rikardo Gomeš kada je na sedam metara bio izblokiran, a zatim i Kvinsi Menig. Bio je Holanđanin odlično uposlen od strane Jojića, ali je sa šest metara iskosa šutirao iznad prečke.

Umesto mreže Partizana, zetresla se prva ona Milana Lukača i to bez prave akcije. Ivan Ivanovski je pokušao da centrira sa desne strane, lopta je pogodila u ruku štopera Siniše Saničanina i Tikveš je u 25. minutu imao priliku da povede sa bele tačke. Ivanovski je uspešno izveo penal i Tikveš je poveo 1:0.

 

 

Nije prošlo ni tri minuta a Partizan je izjednačio. Kvinsi Mening je bio brži od golmana Davkova, vratio je loptu do Miloša Jojića koji je lako ubacio u mrežu za 1:1 u 28. minutu. Holanđanin se kretao veoma dobro, namestio je odličnu priliku Rikardu Gomešu ali je golgerter sa šest metara glavom prebacio prečku.

 

 

Četvrta sreća mogao je da kaže Rikardo Gomeš koji je u 36. minutu pronašao lopti put do mreže. Pantić je prošao po levoj strani, centrirao, lopta se odbila do Rikarda koji je iz okreta bio precizan za vođstvo crno-beli 2:1.

 

 

Izmenio je po planu Stanojević na poluvremenu devetoricu igrača, ostavio je samo Lukača i Vujačića na terenu. Nije se slika menjala mnogo u nastavku meča, crno-beli su kontrolisali sva dešavanja na terenu, a golman Davkov je pre izmene sa dve parade sačuvao mrežu. Samed Baždar je dobio priliku pre Milovanovića, a u 64. minutu je sa 14 metara iskosa pogodio prečku. Samo četiri minuta kasnije Baždar je ponovo imao priliku za gol, dobro je šutirao sa 13-14 metara ali je rezervni golman Dimovski uspeo sjajno da odbrani.

Imali su crno-beli još dobrih napada, ali ne i dobar završni pas pa su mreže ostale netaknute, dok se golman Milan Lukač uglavnom dosaživao jer nije imao posla. Generalno, gosti sem nesrećnog penala nisu opasnije zapretili lideru Superlige. Crno-beli će naredni meč odigrati 29. januara protiv turskog Basakšehira uz direktan prenos na TV Arena Premium 1.

Partizan - Tikveš 2:1 (2:1)

Strelci: Jojić u 28, Rikardo Gomeš u 36. za Partizan, a Ivanovski u 25. minutu iz penala za Tikveš. Teren: "Kaja Palaco".

Partizan: Lukač - Miletić, Vujačić, Saničanin - Smiljanić - Lutovac, Jojić, Pantić - Holender, Mening, Rikardo. Igrali su još: Miljković, Ilić, Urošević, Zdjelar, L. Pavlović, Natho, Jović, Terzić, Baždar.

Tikveš: Davkov, Karakamišev, delov, Varelovski, Ljančevski, Temelkov, Naumčevski, Ivanovski, Lazarov, Spahin, Barga.

Komentari (0)

Sport