Aktuelno

Pronađeno telo 70 metara od pruge na kojoj su se prevrnuli vagoni sa amonijakom, jedna osoba preminula u bolnici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/12/2022

-

11:30

Pronađeno telo 70 metara od pruge na kojoj su se prevrnuli vagoni sa amonijakom, jedna osoba preminula u bolnici
Pronađeno telo 70 metara od pruge na kojoj su se prevrnuli vagoni sa amonijakom, jedna osoba preminula u bolnici - Copyright FoNet/Nenad Paunović /Pirot plus online

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice pronašli su jutros telo nepoznate osobe u blizini pruge u Pirotu, potvrđeno je za Euronews Srbija. Telo je pronađeno na oko 70 metara od voza koji je prevozio cisterne sa amonijakom, od kojih su se četiri prevrnule.

"Blizu mesta akcidenta, ispod nadvožnjaka, pronađen je leš muškarca", potvrđeno je iz Policijske uprave Pirot.

Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu potvrdilo je za Euronews Srbija da je još jedna osoba preminula u bolnici, kako se sumnja, od posledica gušenja. Kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, nakon iskliznuća voza i izlivanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne došlo je do emitovanja gasa u atmosferu, usled čega se stvorio gust dim koji se proširio na auto-put, kao i na državni put na kome je došlo do lančanog sudara, u kome je učestvovalo više vozila.

"U saobraćajnoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške telesne povrede i tri lica lake telesne povrede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i tri lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar КC Niš. Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posledica gušenja", navodi se u saopštenju.

V.D. pomoćnika ministra načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je iz kontaminiranog područja u bolničke centre u Nišu i Pirotu prebačeno 56 lica.

U UKC Niš, tokom večeri i noći do sada je zbrinuto ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje dece nakon što je juče nakon prevrtanja vagona došlo do curenja amonijaka koji je prevozio. Prema poslednjem izveštaju lekara od jutros u šest časova, svi pacijenti su trenutno stabilni, vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.

Telo starijeg muškarca nađeno je sinoć u automobilu koji je sleteo u jarak nedaleko od mesta nesreće. Vojkan Rančić, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Pirotu, kaže da uzrok smrti još nije poznat kao i da li je preminuli bio izložen amonijaku u vazduhu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija