Aktuelno

"Ne damo naše Laure": Podrška smenjenim tužiteljkama u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

16/03/2023

-

19:48

"Ne damo naše Laure": Podrška smenjenim tužiteljkama u Novom Sadu
Euronews/Nataša Krstin - Copyright Euronews/Nataša Krstin

veličina teksta

Aa Aa

Protest podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su nakon hapšenja osumnjičenih u slučaju EPS skinute sa tog predmeta i prebačene na druga radna mesta, organizovan je i u Novom Sadu. 

Advokati Dušanka Davidov, Sara El Sarag i Jovan Rajić, te sudija Apelacionog suda u penziji Savo Đorđić, poručili su da je slobodno i politički nezavisno pravosuđe ustavna kategorija i pravo i potreba svih građana.

Na protestu u Novom Sadu građani su ponovili zahteve iznete i na ranijim okupljanjima: vraćanje tužiteljki na funkcije, smenu višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić, kao i smenu javne tužiteljke Zagorke Dolovac

Euronews/Nataša Krstin

 

Nakon govora ispred suda, građani su krenuli u šetnju i na kratko blokirali ugao između Maksima Gorkog i Bulevara oslobođenja. Protest je protekao mirno.

Prethodna dva protesta održana su u Beogradu, ispred Vlade Srbije.

Euronews/Nataša Krstin

 

Podsetimo, dve tužiteljke smenjene su, odnosno prebačene na niža radna mesta, nakon što su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u Elektroprivredi Srbije u slučaju koji je vodila Bojana Savović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija