Aktuelno

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole zbog tragedije ruske porodice u Pančevu

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

14:31

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole zbog tragedije ruske porodice u Pančevu
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak provere rada nadležnih nadležnih institucija, nakon što je u stanu u Pančevu policija pronašla tela troje ruskih državljana, 

U saopštenju se navodi da je Zaštitnik od MUP-a tražio da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilja u ovoj porodici i ako je bilo, koje mere je policija preduzimala i da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu.

Od Centra za socijalni rad "Solidarnost" Zaštitnik građana traži da ga izvesti da li su muškarac i žena bili na evidenciji tog centra, kao i da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici, i ako jeste, koje mere je Centar za socijalni rad preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Zaštitnik građana je od Opšte bolnice i Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Pančevu zatražio da mu dostave informacije da li su imali saznanja o prethodnom nasilju, kao i da li su im se žena ili muškarac obraćali za pomoć i, ukoliko je to slučaj, koje mere su ove zdravstvene ustanove preduzele po tom pitanju.

U stanu u Pančevu su 5. juna oko ponoći su pronađena tela dva lica muškog pola G.A.V. (51) i G.A.A. (9) i lice ženskog pola G.O.B. (50). Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva koje je naložilo odbukciju, najverovatnije je reč o dvostrukom ubistvu i samoubistvu. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija