Aktuelno

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo mladića u Zemunu

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

11:15

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo mladića u Zemunu
Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo mladića u Zemunu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor četvorici osumnjičenih za učešće u ubistvu 31-godišnjeg M.J. 21. juna u Zemunu. 

Osumnjičenima Goranu M. (26), Darku K. (26), Igoru G. (33) i Zoranu J. (26), produžen je pritvor i može trajati do 6. oktobra, potvrđeno je za Tanjug u tom sudu.

Goranu M. je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, kao i s obzirom da se sumnjiči da je izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti.

Darku K. pritvor je produžen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, i jer se sumnjiči za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti.

Zoranu J. i Igoru G. pritvor je produžen da ne bi uticali na svedoke i jer se sumnjiče za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti.

Njima se na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva. 

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Oni se sumnjiče da su u više navrata pratili i opservirali J.M, a 21. juna se G.M. maskirao u dostavlјača hrane, motorom prišao do oštećenog i iz vatrenog oružja u njega ispalio više metaka, usmrtivši ga. 

Nakon toga je pobegao motociklom sa lica mesta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija