Društvo

Oglasila se ambasada Srbije u Ankari: Srpski turisti nisu ugroženi

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2021

-

17:44

Oglasila se ambasada Srbije u Ankari: Srpski turisti nisu ugroženi
Antalija požar - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iz ambasade Srbije u Turskoj danas je rečeno da trenutno nema ugroženih srpskih turista u letovalištu Bodrum gde su pojedini turisti evakuisani zbog obližnjih šumskih požara.

Kako su naveli iz ambasade, srpski turisti su preventivno bili evakuisani, jer se strahovalo da bi požar mogao da stigne bliže hotelu.

"Međutim, to je sanirano, tako da će svi do večeri biti vraćeni. Tri hotela su evakuisana", rečeno je u ambasadi za "Večernje novosti".

Iz ambasade dodaju da nemaju tačan broj srpskih turista u tom mestu, ali da su u kontaktu sa turskim vlastima.

"Građani se sami javljaju kada se nešto desi, tako da nema za sada ugroženih ni naših turista, a ni drugih", dodali su iz ambasade.

Navodi se da turisti mogu da vide obližnji dim i vatru, ali da opasnosti, zasad, nema

Erdogan obišao ugroženo područje

U požarima koji besne širom Turske od srede su izgoreli hektari šuma i nekoliko naselja, a vatra se širi u sela i turistička odmarališta i prisiljava ljude na evakuaciju.


Ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Bekir Pakdemirli rekao je u subotu da je stavljeno pod kontrolu 88 od 98 požara.

Broj poginulih u požarima danas je porastao na šest nakon što su poginula dva šumočuvara, potvrdio je ministar zdravstva Turske.


Predsednik Redžep Taip Erdogan obišao je danas ugroženo područje.

"Ne možemo učiniti ništa osim zatražiti milost Božju za živote koje smo izgubili, ali možemo zameniti sve što je spaljeno", rekao je Erdogan i istakao da je broj aviona za gašenje požara povećan sa šest na 13, uključujući avione iz Ukrajine, Rusije, Azerbejdžana i Irana.

Preporuka za vas

Srpski turisti u Turskoj evakuisani na bezbedno: Požar izbio na 500 metara od prvih hotela
U šumskim požarima u Turskoj poginule četiri osobe, evakuisani i pojedini hoteli

Komentari (0)

Srbija