Društvo

Osveženje u celoj Srbiji, a kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2021

-

07:27

Osveženje u celoj Srbiji, a kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca
Osveženje u celoj Srbiji, a kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mirno vreme, uz po koji lokalni pljusak na jugu Srbije. Maksimalna temperatura biće za stepen do dva niža nego juče i kretaće se od 20 stepeni u Somboru, do 27 u Prištini.

Maksimalna temperatura koja se očekuje danas poslepodne odgovaraće više vrednostima za drugu polovinu septembra, pa i početka oktobra, a ne avgusta.

"Sveže letnje vreme posledica je hladnog frona koji se u sklopu ciklona sa severa spustio do naših krajeva", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

Ona je navela da će, za razliku od prethodnog dana kada je južnije od Kragujevca bilo toplo, danas osvežiti u celoj Srbiji, ali će padavine biti rezervisane uglavnom za južni deo zemlje, tačnije na ovom području pašće više kiše nego na severu. Samo će u Vojvodini ostati i suvo.

Promenljivo oblačno, lokalni pljuskovi

Prolazak oblaka pratiće slab do umeren severac.

"U danu pred nama biće promenljivo oblačno, mirno, uz po koji lokalni pljusak na jugu Srbije.

Maksimalna temperatura biće za stepen do dva niža nego juče. Kretaće se od 20 stepeni u Somboru, do 27 koliko očekujemo da će biti izmereno u Prištini", navela je Lazarević.

Na planinama će se temperatura kolebati oko 15 podeljka. U prognozi za naredne dane bez većih promena.

Do kraja meseca dnevne temperature biće ispod proseka za ovo doba leta. Preovladavaće promeljivo oblačno vreme, uz povreme kratkotrajne letnje pljuskove. Obilnije padavine se ne očekuju jer će nam na vreme uticati vazdušne mase koje stižu sa severa i nisu bogate vlagom.
 

Komentari (0)

Srbija