Društvo

Nevreme u Beogradu: Pljusak i jak vetar otežali saobraćaj, drvo palo na parkirane automobile

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Fonet

11/06/2022

-

19:03

Nevreme u Beogradu: Pljusak i jak vetar otežali saobraćaj, drvo palo na parkirane automobile
Nevreme u Beogradu: Pljusak i jak vetar otežali saobraćaj, drvo palo na parkirane automobile - Copyright E-Stock/Dušan Milenković, Tanjug/Sava Radovanović, Euronews/Marko Mijailović

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme pogodilo je srpsku prestonicu danas u kasnim popodnevnim časovima. Pljuskovi i jak vetar otežali su saobraćaj u Beogradu, a u opštini Novi Beograd jedno drvo je palo na parkirane automobile.

Pljusak je zahvatio srpsku prestonicu oko 16.30 sati, nakon čega je sledila smena privemenog razvedravanja i kiše sa grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se danas očekuje 30 do 50 mm kiše, praćenu grmljavinom, jakim vetrovima, lokalnim gradom, sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima.

"U naredna dva sata u Banatu, na području Beograda, Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a pri intenzivnijim grmljavinskim procesima očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar", navodi RHMZ.

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom nanelo je štetu putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje.

https://www.instagram.com/reel/Ceq_OP1AGgt/?utm_source=ig_web_copy_link

Podsetimo, jaka kiša pala je juče i u Loznici i poplavila ulice, a na pojedinim mestima voda je odnela kanalizacione poklopce i ušla u podrume stambenih objekata.

AMSS: Lošiji vremenski uslovi i mokri kolovozi

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upzorava vozače da, zbog loših vremenskih uslova i mokrih kolovoza, voze sporije i opreznije, uz povećano odstojanje između vozila. Upozoravaju da mokar kolovoz povećava zaustavni put, a oštećenja na kolovozu nisu vidljiva jer su popunjena vodom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja putničkih motornih vozila na ulazu u Srbiju na GP Prešovo su 45 minuta. Toliko čekaju i autobusi. Na GP Kotroman, na ulaz putnički automobili čekaju 40 minuta.

Teretna vozila na graničnim prelazima u Srbiji prolaze bez dužih zadržavanja, saopšteno je iz AMSS.

Na osnovu fotografija i video snimaka, zbog loših vremenskih uslova je već došlo do saobraćajnih nezgoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Sutra nas najverovatnije očekuje više sunčanih perioda u centralnim predelima, a uslovi za lokalne kiše biće u brdsko-planinskim predelima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija