Društvo

Vojnici generacije jun 2022. položili zakletvu, svečanosti u Valjevu prisustvovao ministar Stefanović

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

23:08

Vojnici generacije jun 2022. položili zakletvu, svečanosti u Valjevu prisustvovao ministar Stefanović
Vojnici generacije jun 2022. položili zakletvu, svečanosti u Valjevu prisustvovao ministar Stefanović - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

 U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu danas je održana vojna svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2022" i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici i budući podoficiri su se, izgovarajući tekst zakletve pred zastavom Republike Srbije, danas svečano obavezali da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, te rodbina i prijatelji mladića i devojaka koji su položili zakletvu. 

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Vojnike sada očekuje individualna i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije, dok će polaznici Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO, po završetku šestomesečnog usavršavanja, biti promovisani u čin vodnika i stati u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija