Društvo

REM na potezu: Na konkurs za četiri nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija

Komentari

Autor: FoNet

21/06/2022

-

16:28

REM na potezu: Na konkurs za četiri nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija
Regulatorno telo za elektronske medije - Copyright Regulatorno telo za elektronske medije

veličina teksta

Aa Aa

Na konkurs za izdavanje dozvola za nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija, među kojima su i Kurir TV i Kopernikus, rečeno je FoNetu iz Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Za nacionalnu frekvanciju konkurisali su: Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV. Iz REM navode da će odluku o izdavanju dozvola doneti u zakonom predviđenim rokovima.

Nacionalnu frekvenciju trenutno imaju televizije Prva, Hepi, B92 i Pink, dok je peta frekvencija koja je nekada pripadala televiziji Avala devet godina neraspoređena.

 

Zakon o elektronskim medijima propisuje rok za donošenje odluke o izdavanju dozvole u trajanju od 30 dana od dana završetka konkursa.

Konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija za četiri televizijske i isto toliko radijskih zatvoren je u ponedeljak.

Konkurs je raspisan zato što dozvola za nacionalnu frekvenciju koju trenutno imaju komercijalne televizije Hepi, Pink, B92 i Prva ističe u avgustu.

U konkursu raspisanom 15. aprila nema pete frekvencije, koja je ranije postojala, a slobodna je skoro deset godina nakon gašenja televizije Avala. 
 

Komentari (0)

Srbija