Društvo

Nevreme u Srbiji, grad veličine oraha padao u Novoj Varoši, vetar lomio grane u Čačku

Komentari

Autor: RINA

24/06/2021

-

18:11 >> 19:04

Nevreme u Srbiji, grad veličine oraha padao u Novoj Varoši, vetar lomio grane u Čačku
Nevreme u Srbiji, grad veličine oraha padao u Novoj Varoši, vetar lomio grane u Čačku - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Jaka, obilna kiša tokom poslepodnevnih časova na teritoriji opštine Nova Varoš prešla je u grad. Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na zasadima voća i povrća, kao i u pojedinim malinjacima.

Rina.rs

"Padalo je duže od deset minuta, samo je odjednom krenulo da tuče. Grad veličine oraha brzo je obeleo u dvorištu. Nakon toga nastavila je da pada jaka kiša. Još nismo izašli u bašte i voćnjake da vidimo kolika je šteta", rekao je za RINU meštanin sela Draževići.

Jako nevreme pogodilo je i gradsko područje opštine Nova Varoš.

Vetar nosio sve pred sobom u Čačku

U poslepodnevnim satima Čačak i okolinu pogodilo je nevreme, praćeno jakim vetrom i grmljavinom. Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području.

"Dan je bio paklen, nije moglo da se diše. Popodne se smrklo sa svih strana iako je temperatura i dalje bilo veoma visoka. Odjednom je vetar počeo da nosi sve pred sobom, od prašine nije moglo da se gleda na oči", rekla je Milena Đoković iz Čačka.

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Dok je vetar obarao drveće i grane, grad je pričionio štetu na poljoprivrednim kulturama.

"Intenzivno je padalo preko deset minuta. Grad veličine oraha, pogodio je Miokovce. Šteta je pričinjena na voću i povrću, na nekim mestima razlupani su i plastenici", rekao je Ilija Janković.

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima.

Pljuskovi usporavaju saobraćaj u Šumadiji i na zapadu
 

Pljuskovi praćeni grmljaviom i mestimično mokri kolovozi mogu usporavati i otežavati vožnju na područja Šumadije, kao i na putevima na zapadu i jugozapadu Srbije, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.


Saobraćaj je umerenog intenziteta i van većih gradova odvija se bez zastoja, ali usporeno na pojedinim deonicama gde su radovi u toku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija