Društvo

Na Sajmu fitnesa i zdravlja učestvuje i Vojska Srbije: "Vojnik i kadet mora uvek biti spreman da izvrši svaki zadatak"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2022

-

15:35

Na Sajmu fitnesa i zdravlja učestvuje i Vojska Srbije: "Vojnik i kadet mora uvek biti spreman da izvrši svaki zadatak"
Na Sajmu fitnesa i zdravlja učestvuje i Vojska Srbije: "Vojnik i kadet mora uvek biti spreman da izvrši svaki zadatak" - Copyright mod.gov.rs/Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije učestvuju na Sajmu fitnesa i zdravlja "Belfis 2022“, a cilj je istaći da jedan vojnik, baš kao i jedan kadet Vojne akademije, mora uvek biti spreman da izvrši svaki zadatak, a dobra fizička pripremljenost je preduslov za to.

Kako se napominje u saopštenju resornog ministarstva, posetioci Sajma danas će imati priliku da vide kako to rade kadeti i pripadnici naše Sportske jedinice, da vide kako to rade vrhunski džudisti Aleksandar Kukolj i Anja Obradović, i moći će da se upoznaju sa tehnikama i veštinama koje se primenjuju u vojsci.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je štand i istakao da prvi put učestvujemu na toj manifestaciji u cilju promocije vojnog poziva među mladima i podsetio da je upravo vojnik simbol odlične fizičke kondicije.

Dodaje da posetioci Sajma na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije mogu dobiti sve informacije i o prijavljivanju za dobrovoljno služenje vojnog roka, uslovima zasnivanja radnog odnosa, ali i o konkurisanju za školovanje u Vojnoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj vojnoj školi, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.

Posetioci Sajma moći će da se informišu koje su prednosti priključivanja Vojsci Srbije, u su i koliko napredovali i, naravno, šta vojska karijerno može da pruži mladim ljudima.

"Svakako, očekujem veliku posećenost i zahvaljujem se još jednom svim ljudima koji su deo našeg tima ovde", rekao je Stefanović.

Sajam „Belfis 2022“ koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine  i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije okupio je više od 50 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Italije koji su predstavili novitete iz sfere sportske opreme, sprava za vežbanje i zdrave ishrane.

Komentari (0)

Srbija