Društvo

Danas spremite kišobrane, temperature do 15 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2022

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Iako smo juče imali suvo vreme, sa smenom sunca i oblaka, novi kišonosni oblaci zahvatili su Srbiju već u ranim jutarnjim satima. Novi ciklon sa Mediterana donosi nam dugotrajne i nešto intenzivnije padavine koje će se zadržati tokom većeg dela dana.

Kiša koja je ovog jutra zahvatila sever zemlje, do sredine dana proširiće se i na ostale predele. Lokalno se očekuje i do 20 mm/m2, a u višim planinskim predelima padaće i susnežica. Prestanak padavina prognozira se za večernje sate.

Još danas ostaje relativno toplo, sa temperaturom od 10, na severu, pa do 15 stepeni, na jugoistoku zemlje.

Za dane vikenda ostaje oblačno i kišovito, ali i malo svežije. Kiša ponovo počinje u subotu poslepodne i padaće sve do nedelje uveče, ali samo u južnim predelima. Na severu, u nedelju, već sredinom dana dolazi do prestanka padavina.

Zajedno sa kišonosnim oblacima imaćemo i priliv hladne vazdušne mase, te će maksimalna temperatura od sutra pa sve do sredine sledeće nedelje biti ispod 10. podeljka. Zbog zahlađenja, u višim planinskim predelima za vikend će padati susnežica i sneg.

Trenutni prognostički modeli za prvu polovinu nedelje najavljuju oblačno, tmurno i kišovito vreme, a zbog dodatnog zahlađenja koje nas očekuje, lokalno će i u nižim predelima padati susnežica i slab sneg. 

Komentari (0)

Srbija