Društvo

Prvi dan februara oblačno i malo toplije, popodne moguća slaba kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2023

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Relativno toplo i promenljivo vreme obeležiće i prve dane februara.Tokom dana biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i malo toplije, a u drugom delu dana mestimično sa slabom kišom na severu zemlje. Maksimalna temperatura tokom dana biće do 10 stepeni.

"Uticaj anticiklona danas nam donosi smenu sunca i oblaka i postepeno slabljenje hladnog severozapadnog vetra, što znači i porast temperature. Maksimalna dnevna biće oko 8 stepeni, u zapadnim predelima na kratko i do 10. podeljka. Na planinama ostaje hladno, sa temperaturom ispod nule tokom celog dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da je vetar u slabljenju, pogotovo u drugoj polovini dana, međutim na planinama i u Timočkoj krajini još sredinom dana mogući su nešto jači udari.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"U Vojvodini, u večernjim satima, biće uslova za slabe i kratkotrajne padavine, a u četvrtak dolazi do proširivanja padavinske zone i na južne predele. Nestabilnost nam ponovo stiže sa severa Evrope, što znači ponovno jačanje vetra i blaži pad temperature", rekla je Gojković.

Za četvrtak i petak prognozira se za nekoliko stepeni svežije sve vreme, a padavine će biti povremene i lokalno. U nižim predelima padaće kiša, ponegde i susnežica, dok se na planinama očekuje sneg.

U subotu do naše zemlje stiže ciklon, koji će nam doneti nešto obilnije padavine, a od nedelje i intenzivno zahlađenje, te će susnežica i sneg ponovo padati i u nižim predelima naše zemlje.

U narednih sedam dana umereno do potpuno oblačno i hladnije, povremeno uglavnom sa slabim padavinama, a veća količina padavina očekuje se u subotu uz umeren i jak severozapadni vetar koji će ponegde dostizati i olujne udare i to naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. 

Sneg se mestimično očekuje tokom noći i u jutarnjim satima, dok će tokom dana u nižim predelima padati uglavnom kiša ili susnežica, a u brdsko- planinskim predelima sneg koji se u subotu i nedelju očekuje i u nižim predelima južne Srbije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija