Društvo

Prolazno naoblačenje, kiša i sneg, ali relativno toplo: Od nedelje temperatura u značajnom padu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2023

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje prolazno naoblačenje sa severa i istoka, u toku dana proširiće se na ostale krajeve, uslovljavajući kišu u nizijama, a susnežicu i sneg u brdsko-planinskim predelima.

"Intenzivan ciklon sa severa Evrope donosi nam nestabilnost koja je tokom noći u Vojvodini i istočnoj Srbiji uzrokovala slabe padavina. Promenljivo i nestabilno vreme zadržava se do kraja dana, te će u celoj Srbiji biti uslova za slabe padavine, koje će u nižim predelima biti u obliku kiše, a u brdsko - planinskim predelima provejavaće susnežica i sneg", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će se pod uticajem severnog vetra nestabilnost postepeno premeštati ka jugu, te će u Vojvodini, u drugoj polovini dana biti i sunčanih perioda. Jutarnja temperatura kretala se od -7 u Sjenici, pa do 5 u Beogradu, dok će tokom dana biti relativno toplo, sa temperaturom od 6 do 9 stepeni. 

"Severozapadni i zapadni vetar duvaće umerenim intenzitetom, samo u Timočkoj krajini i na planinama biće pojačan, povremeno i jak", navela je Gojković.

Slična vremenska situacija zadržava se i sutra, uz pad temperature od nekoliko stepeni.

U subotu Srbija će se naći pod uticajem ciklona što će doneti nešto obilnije padavine i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje sledi intenzivno zahlađenje, te će pad temperature biće za oko 5 stepeni u odnosu na trenutne vrednosti. Susnežica i sneg provejavaće još u nedelju, a od ponedeljka dolazi do porasta vazdušnog pritiska i postepenog razvedravanja.

Temperatura će tokom većeg dela sledeće nedelje biti ispod proseka, dakle oko i malo iznad nule.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija