Društvo

Oblaci donose novi pad temperature, u Srbiju ponovo stiže sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2023

-

07:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope donose nam promenljiivo i nestabilno vreme. Slab sneg provejavaće u brdsko - planinskim predelima južne i jugoistočne Srbije još u prvoj polovini dana, dok će u severnijim predelima vreme biti oblačno i suvo, povremeno i sa sunčanim periodima.

Maksimalna temperatura danas - od 4 do 7 stepeni, što je oko proseka za početak februara. Zapadni i severozapadni vetar biće umeren, u Timočkoj krajini povremeno i pojačan, što nam donosi i dodatni osećaj hladnoće, navodi meteorloškinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U večernjim satima i tokom noći bićemo pod direktnim uticajem ciklona sa severa što nam donosi nešto obilnije padavine i olujni severozapadni vetar koji će dostizati brzinu i do 70 km/h.

Kiša, susnežica i sneg zahvatiće celu Srbiju, a postepen prestanaka padavina prognozira se za subotu uveče.

Temperatura će sutra biti oko 6.podeljka, a već u drugoj polovini dana sledi intenzivno zahlađenje, što će već u nedelju ujutro uzrokovati da temperatura bude i do -5 stepeni. Maksimalna tempertura u nedelju neće prelaziti 2 stepena, a slab sneg će provejavati još na planinama.

Od ponedeljka sledi porast vazdušnog pritiska i delimično razvedravanje, međutim tokom većeg dela sledeće nedelje vreme će biti veoma hladno sa mraznim jutrima, minimalnom temperaturom i do -10 stepeni i maksimalnom oko nule.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija