Društvo

Gužve na svim putevima zbog praznika: Na naplatnoj rampi Pojate čeka se 25 minuta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/04/2023

-

14:20

Gužve na svim putevima zbog praznika: Na naplatnoj rampi Pojate čeka se 25 minuta
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Zbog predstojećih prvomajskih praznika i danas su gužve na skoro svim putnim pravcima. Prema podacima Puteva Srbije trenutno se najduže čeka na naplatnim rampama Pojate - 25 minuta, Smederevo-15, Pakovraća- 15, Aleksinac- 15 minuta.

Najveće su gužve na izlazima iz većih gradova. Pojačan intezitet saobraćaja je na Auto-putu Beograd- Niš. Kod Bubanj potoka stvorila se kolona automobila.

Velika gužva je i na Autoputu Miloš Veliki od Ljiga ka Gornjem Milanovcu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na auto-putu od Beograda do Preševa najveća zadržavanja su na naplatnim stanicama - Smederevo i Aleksinac po 15 minuta i Pojate 25 minuta.

Na auto-putu Beograd- Čačak zadržavanja ima samo na naplatnoj stanici Pakovraća. Tu se čeka oko 15 minuta.

Iz JP "Putevi Srbije" saopštili su da preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila. Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji. Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Pojačan saobraćaj u svim pravcima

Zbog vikenda koji je spojen sa prvomajskim praznikom očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i glavnim magistralnim pravcima, saopštio je Auto moto savez Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako je navedeno u saopštenju, u nedelju 30. 4. 2023. od 10.10 sati do 10.25 časova, biće izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 21, na deonici Sremska Kamenica – Irig (Krušedol), kod mesta Paragovo, zbog održavanja sportske manifestacije "Fruškogorski MTB (biciklistički) maraton".

Komentari (0)

Srbija