Društvo

Nevreme nanelo veliku štetu selima u okolini Čačka: Uništeni voćnjaci, meštani tri sela bez struje

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2023

-

11:47

Nevreme nanelo veliku štetu selima u okolini Čačka: Uništeni voćnjaci, meštani tri sela bez struje
Nevreme nanelo veliku štetu selima u okolini Čačka: Uništeni voćnjaci, meštani tri sela bez struje - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom i krupnim gradom, koje je juče u podnevnim satima zahvatilo planinu Kablar, ostavio je za sobom veliki štetu.

Pojedinim domaćinstvima, onima u selima Jančići, Vrnčani i Rošci, uništeni su poljoprivredni zasadi i voćnjaci, a ogromna količina vode uništavala je i lokalne putne pravce.

"Na vrhu Kablara je totalna šteta. Sve je uništeno. Malinjaci, voćnjaci, sve. Sam vrh Kabalra je najviše zahvatilo, voda je iz njiva iznosila zemlju na put, a na pojedinim mestima je i sam put odnela. Napravilo je haos", rekao je za Tanjug Dragomir Kandić iz Vrnčana.

Meštani ova tri sela od juče nemaju struje, a ekipe elektrodistribucije su na terenu.

"Struje od juče nemamo. Nema je Vrnčanima, Rošcima i Jančićima. Ima domaćinstava gde je šteta totalna. Meni je uništen kukuruz, pšenica, plastenici izbušeni i u njima nije ostalo ništa", kazao je Kandić.

Inače, obilne padavine pogodile su juče popodne Zapadnu Srbiju. proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, evakuisali su sedam lica, od kojih u mestu Karan tri odrasle osobe i dvoje dece, koja su usled izlivanja potoka nakon obilnih padavina ostala zarobljena u kući, kao i dva lica iz zaglavljenog vozila u Čačku, saopštio je MUP.

"Nevreme koje je zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Toplički i Raški upravni okrug izazvalo je izlivanje bujičnih potoka. Vatrogasci-spasioci su na terenu i nastavljaju da pomažu lokalnom stanovništvu u mestima Karan, Ribaševina, Trnava, Lunovo Selo i Gubin Do u saniranju posledica, kao i na crpljenju vode u mestu Vraneši u opštini Vrnjačka Banja", navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija